Bienvenue – Welkom bij Alliance Française afdeling Amersfoort

 

Bienvenue- Welkom, Alliance Française Amersfoort bestaat 120 jaar! 

alliance_francaise_logo-2De Alliance Française is een wereldwijde non-profit organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft, dit al meer dan 130 jaar. Zij heeft als doel de Franse taal en Franstalige culturen te bevorderen en te verspreiden. Er zijn ruim 800 Alliances Françaises, verspreid over 134 landen. Ook Amersfoort heeft haar afdeling. Al 120 jaar!

En de winnaar is 

Mevrouw Leontine Sies

Gefeliciteerd met de twee vrijkaarten en het DVD pakket!

Bedankt voor de vele inzendingen. Ook als u niet gewonnen heeft, is het natuurlijk leuk om naar deze film te gaan. Hij draait vanaf 16 januari in het theater de Lieve Vrouw

Het antwoord was : Voor zijn rol in Cyrano de Bergerac werd Gérard Depardieu genomineerd voor een Oscar.

Meer informatie over de film Tour de France?

BarokOpera Amsterdam

BarokOpera Amsterdam

Mme Chauvet komt 25 januari een lezing houden bij ons in Amersfoort. Ze heeft de muzikale leiding over BarokOpera Amsterdam. Begin 2017 reist ze met dit gezelschap langs de theaters met de opera Acis en Galatea.

Van Carême tot Escoffier

Van Carême tot Escoffier

Geanimeerde avond met schrijfster Christianne Muusers geeft mooie inzichten over meester koks.Van Carême tot Escoffier heette de leerzame avond waarbij de coquinaria, mevrouw Christianne Muusers vertelde ........ klik op de foto voor meer!

Moi, je parle Français

Moi, je parle Français

Taalcursussen:
Alle afdelingen van de Alliance Française in Nederland organiseren cursussen Frans op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen: extensieve en intensieve cursussen, algemeen Frans maar ook ‘à la carte’, bijvoorbeeld voor bedrijven, en kindercursussen........ klik op de foto voor meer!

Samenwerking Fête de la Musique Amersfoort

Samenwerking Fête de la Musique Amersfoort

Samenwerking Alliance Française Amersfoort met ArteGanza Fête de la Musique.
Voor het komende seizoen 2017 gaat de Alliance Française afdeling Amersfoort een nauwe samenwerking aan ok het prachtige festival, Fête de la Musique in Amersfoort vorm te geven. De stichting ArteGanza, initiatiefnemer van het festival in 2016 is erg content met deze samenwerking. ........ klik op de foto voor meer!

Culturele activiteiten

Culturele activiteiten

Culturele activiteiten:
Naast en ter aanvulling van het Franstalige onderwijs bieden de afdelingen tal van culturele activiteiten zoals lezingen, chanson- of filmavonden, theater, reizen in Frankrijk en proeverijen........ klik op de foto voor meer!

LA GRANDE DICTÉE DE LA LANGUE FRANÇAISE À AMERSFOORT

LA GRANDE DICTÉE DE LA LANGUE FRANÇAISE À AMERSFOORT

Wat hebben onze deelnemers hun best gedaan op de tekst die Joëlle Noordam voorgelezen heeft!
Dan blijkt weer dat de Franse taal toch wat valkuilen verbergt met al haar accords........ klik op de foto voor meer!

Nieuwe website AF Amersfoort

Nieuwe website AF Amersfoort

In navolging tot alle andere afdelingen in Nederland heeft ook de afdeling Amersfoort een vernieuwde website. Er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We gaan nu ook deze website zoveel mogelijk “up-to-date houden........ klik op de foto voor meer!

Lid worden afdeling Amersfoort

Lid worden afdeling Amersfoort

U kunt lid worden van de Alliance Française door u aan te melden bij het secretariaat van de Alliance Française Amersfoort. Dit gaat het makkelijkst door........ klik op de foto voor meer!

Nieuwe cursus!

Nieuwe cursus!

Dit is een cursus waar u uw hart en ziel in kunt leggen!
In drie blokken van 5 lessen behandelt u verschillende leideren op inhoud, tekst en muzikaliteit........ klik op de foto voor meer!

TV5- Monde

TV5- Monde

De Alliance Francaise heeft een intensieve relatie met TV5MONDE.
TV5MONDE is een publieke televisiezender en is 100% Franstalig. TV5MONDE is in 1984 opgericht door ......klik op de foto voor meer