Bienvenue • Welkom

lavende_en_provenceLavande en Provence  •  Foto: nicephore  •  Licentie: CC BY

Bienvenue bij de Alliance Française Maestricht: we organiseren cursussen Frans, lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Daarmee brengt de Alliance Française Maestricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.

   

 Info-avonden

Op maandag 4 en maandag 11 september 2017 vinden de info-avonden plaats tussen 18.30 en 20.30 uur. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten. Op basis hiervan, eventueel aangevuld met een korte test, wordt bepaald welke groep voor u het meest geschikt is.

De info-avonden vinden plaats op de cursuslocatie. U hoeft zich er niet voor op te geven maar kunt gewoon binnenlopen.

 


 

Terugblik Jour du Muguet 2017

De tiende editie van Le Jour du Muguet was wederom een geslaagd evenement! Zondag 30 april jl. was het Kommelplein omgedoopt tot Place du Tertre en om 17.00 uur was er aandacht voor de tentoonstelling van kinderkunst met het thema Frankrijk. 

De jaarlijkse ereprijs werd op 1 mei voor de tiende keer uitgereikt. De eer van “Le Muguet de Maestricht 2017” viel dit jaar ten deel aan Willemien Schoonbrood (1952 – Maastricht), een lerares Frans die zich haar hele werkzame leven met hart en ziel heeft ingezet voor het bijbrengen van het Frans aan leerlingen uit het bijzonder onderwijs