Welkom

  • Feux d'artifice - 14 juillet - Amiens

Foto’s in eigen tempo bekijken ?   Plaats de muis op de foto om twee pijlen zichtbaar te maken.

Concours de la Chanson 2017

logo_cdlc_rouge_gris_84_29_b

Inschrijving geopend voor Concours 

Het Concours de la Chanson is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals. Er kan tot 15 december worden ingeschreven. De finale is 19 maart 2017. Kijk voor het inschrijfformulier en de voorwaarden op:
 concoursdelachanson.nl.

Concours Visions d’Europe 2017

CVdE
Voor de  calendrier Concours  Visions d'Europe 2017 klik hier.

En klik hier om de verslagen van de 3 prijswinnaars van CvE 2016 te lezen.

Verbeter uw Frans

nu beter frans

Dagelijks verschijnen  multiple-choicevragen over de Franse grammatica en orthographie. U kunt uw score dagelijks vergelijken met andere deelnemers. U steekt er veel van op. Pas op: het is verslavend!

Dictee TV5MONDE

Dag van de franse taal

TV5MONDE zal op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas (AFPB) dictees voor niveau A2-B1-B2-C1 en C2 van het ERK te maken, die vergelijkbaar zijn met La dictée d’Archibald, een rubriek die nu op de website van TV5MONDE staat. De dictees maken deel uit van de Dag van de Franse Taal op 10 november 2016 en zullen in die week (45) bij de plaatselijke Alliances worden gebruikt voor een concours. 
De AFPB heeft besloten de dictees ook voor andere deelnemers aan de Dag van de Franse Taal beschikbaar te stellen, zoals leerlingen van het VO en studenten van HBO en universiteiten.

Comédie Française in Nederlandse bioscoop

romeoDrie voorstellingen van de Comédie Française zullen live vanuit Parijs te zien zijn in de bioscopen Pathé Tuschinski, Pathé Buitenhof en Pathé Maastricht. Ook krijgt elke voorstelling twee keer een 'encore' die in het Engels zal worden ondertiteld.
Het zijn de klassiekers Roméo et Juliette, Le Misanthrope  en Cyrano de Bergerac.

Klik hier en u ziet  waar en wanneer de  voorstellingen zijn.

Waarom Frans?

waarom_frans_frankrijk_franse_vlag_172_172

Heeft het nog zin om Frans te leren nu Engels zo belangrijk is ?  We geven 17 redenen om deze vraag met  JA  te beantwoorden. Waarom Frans?  ▸ ▸

Alliance en Résonance

Een feest op het podium

In het theater van de Parijse Alliance is een concert gegeven door de winnaars van het Nederlandse Concours de la Chanson van 2014, 2015 en 2016, Sterre Konijn, Stella-Louise Göke en Maria Pedano. Elk jaar wordt in Parijs een land in de schijnwerpers gezet waar de Alliance actief is in het kader van Alliances en Résonance. Nederland is dit jaar aan de beurt.

Meer weten? Klik hier of lees het persbericht onder nieuws.
fondation_af_paris