Welkom

  • Feux d'artifice - 14 juillet - Amiens

Foto’s in eigen tempo bekijken ?   Plaats de muis op de foto om twee pijlen zichtbaar te maken.

Concours de la Chanson 2017

 Het Concours de la Chanson is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals. Er kon tot 15 december worden ingeschreven. De finale is 19 maart 2017. Kijk  op:
 concoursdelachanson.nl.

Concours Visions d’Europe 2017

CVdE
Voor de  calendrier Concours  Visions d'Europe 2017 klik hier.

En klik hier om de verslagen van de 3 prijswinnaars van CvE 2016 te lezen.

Verbeter uw Frans

nu beter frans

Dagelijks verschijnen  multiple-choicevragen over de Franse grammatica en orthographie. U kunt uw score dagelijks vergelijken met andere deelnemers. U steekt er veel van op. Pas op: het is verslavend!

Dictee TV5MONDE

Dag van de franse taal

Aan de dictees die op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas door TV5MONDE zijn gemaakt voor de Dag van de Franse taal, hebben 520 cursisten van in totaal 11 alliances deelgenomen. Er waren 55 groepen van de niveaus A2 t/m C2. Vooral het niveau B1 en B2 was goed vertegenwoordigd. De uitslag vindt u hier.

À la recherche du temps perdu


Het HOVO van de Universiteit Leiden biedt dit voorjaar een collegereeks over À la recherche du temps perdu van Marcel Proust De colleges worden gegeven door dr. Sjef Houppermans. Iedereen die 50 jaar of ouder is kan aan deze colleges deelnemen. Klik hier voor aanmeldingsformulieren, de data en nadere informatie

Emigratiebeurs

Op 11 en 12 februari 2017 is er de EmigratieBeurs voor iedereen die wil wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland. Voor wie zich tijdelijk of permanent in het buitenland, bijvoorbeeld Frankrijk, wil vestigen, is dit een bron van informatie. Kijk voor korting hier.

Waarom Frans?

waarom_frans_frankrijk_franse_vlag_172_172

Heeft het nog zin om Frans te leren nu Engels zo belangrijk is ?  We geven 17 redenen om deze vraag met  JA  te beantwoorden. Waarom Frans?  ▸ ▸