Welkom

  • Feux d'artifice - 14 juillet - Amiens

Foto’s in eigen tempo bekijken ?   Plaats de muis op de foto om twee pijlen zichtbaar te maken.

Concours de la Chanson 2017

logo_cdlc_rouge_gris_84_29_b

Inschrijving geopend voor Concours 

Het Concours de la Chanson is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals. Er kan tot 15 december worden ingeschreven. De finale is 19 maart 2017. Kijk voor het inschrijfformulier en de voorwaarden op:
 concoursdelachanson.nl.

Concours Visions d’Europe 2017

CVdE
Voor de  calendrier Concours  Visions d'Europe 2017 klik hier.

En klik hier om de verslagen van de 3 prijswinnaars van CvE 2016 te lezen.

Verbeter uw Frans

nu beter frans

Dagelijks verschijnen  multiple-choicevragen over de Franse grammatica en orthographie. U kunt uw score dagelijks vergelijken met andere deelnemers. U steekt er veel van op. Pas op: het is verslavend!

Dictee TV5MONDE

Dag van de franse taal

Aan de dictees die op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas door TV5MONDE zijn gemaakt voor de Dag van de Franse taal, hebben 520 cursisten van in totaal 11 alliances deelgenomen. Er waren 55 groepen van de niveaus A2 t/m C2. Vooral het niveau B1 en B2 was goed vertegenwoordigd. De uitslag vindt u hier.

Comédie Française in Nederlandse bioscoop

romeoDrie voorstellingen van de Comédie Française zullen live vanuit Parijs te zien zijn in de bioscopen Pathé Tuschinski, Pathé Buitenhof en Pathé Maastricht. Ook krijgt elke voorstelling twee keer een 'encore' die in het Engels zal worden ondertiteld.
Het zijn de klassiekers Roméo et Juliette, Le Misanthrope  en Cyrano de Bergerac.

Klik hier en u ziet  waar en wanneer de  voorstellingen zijn.

Waarom Frans?

waarom_frans_frankrijk_franse_vlag_172_172

Heeft het nog zin om Frans te leren nu Engels zo belangrijk is ?  We geven 17 redenen om deze vraag met  JA  te beantwoorden. Waarom Frans?  ▸ ▸

Alliance en Résonance

Een feest op het podium

In het theater van de Parijse Alliance is een concert gegeven door de winnaars van het Nederlandse Concours de la Chanson van 2014, 2015 en 2016, Sterre Konijn, Stella-Louise Göke en Maria Pedano. Elk jaar wordt in Parijs een land in de schijnwerpers gezet waar de Alliance actief is in het kader van Alliances en Résonance. Nederland is dit jaar aan de beurt.

Meer weten? Klik hier of lees het persbericht onder nieuws.
fondation_af_paris