Welkom

  • Feux d'artifice - 14 juillet - Amiens

Foto’s in eigen tempo bekijken ?   Plaats de muis op de foto om twee pijlen zichtbaar te maken.


De Alliance Française Roosendaal viert haar tachtigjarig jubileum op woensdag 21 juni 2017 met een “Fête de la Musique” waar iedereen welkom is. Soyez les bienvenus.

Concours Visions
d’Europe 2017


Concours Visions d’Europe 2017
De prijzen werden op 29 maart plaats feestelijk uitgereikt. Op deze site vindt u de resultaten en de foto’s.


Logo Concours de la Chanson met TV5MONDE

Hiske Oosterwijk
Hiske Oosterwijk wint de
Grand Prix Alliance Française 2017.

Dictee TV5MONDE

Dag van de franse taal

Aan de dictees die op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas door TV5MONDE zijn gemaakt voor de Dag van de Franse taal, hebben 520 cursisten van in totaal 11 alliances deelgenomen. Er waren 55 groepen van de niveaus A2 t/m C2. Vooral het niveau B1 en B2 was goed vertegenwoordigd. De uitslag vindt u hier.

Vacatures ANWB-steunpunt Lyon

Spreekt u redelijk tot goed Frans ? Steun dan het ANWB-steun­punt Lyon om Neder­landers te steunen die in Frank­rijk door malheur uw steun helaas hard nodig hebben. Voor deze werk­zaamheden geldt een arbeids­overeenkomst met een passende ver­goeding.

Waarom Frans?

waarom_frans_frankrijk_franse_vlag_172_172

Heeft het nog zin om Frans te leren nu Engels zo belangrijk is ?  We geven 17 redenen om deze vraag met  JA  te beantwoorden. Waarom Frans?  ▸ ▸

Verbeter uw Frans

nu beter frans

Dagelijks verschijnen  multiple-choicevragen over de Franse grammatica en orthographie. U kunt uw score dagelijks vergelijken met andere deelnemers. U steekt er veel van op. Pas op: het is verslavend!