Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

oktober 2019

Paul Scheffer HET VOLK IS NIET MEER VAN DE PARTIJ: FRANKRIJK EN EUROPA

oktober 17 @ 19:00 - 21:00
Waanders in de Broeren, Achter de Broeren 1 - 3
Zwolle, Overijssel 8011VA Nederland
+ Google Maps

Een lezing door Paul Scheffer (Hoogleraar Europese studies) om 19.00 uur in Boekhandel Waanders in de Broeren. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop zal hij boeken van zijn hand signeren. Opgeven via culture.zwolle@afpb.nl

Meer weten »

november 2019

Filmavond

november 1 @ 20:00 - 22:00
carrousel, van Reeuwijkstraat 5
Ommen, Overijssel 7731EH Nederland
+ Google Maps
€5,00

Na de jaarvergadering (19:30 uur) op dezelfde locatie vertoont de Alliance Française Ommen traditiegetrouw een bijna recente film. Gratis met uw Carte Nationale

Meer weten »

Reis naar Lille

november 9
Meer weten »

Le Magreb in film

november 13 @ 20:00 - 22:00
Ogterop
€7,50

Jielis van Balen, journalist, schrijver, reisorganisator, bracht veel tijd door in Noord-Afrika, onder andere in Egypte. Hij vertelt over de veranderende rol van Frankrijk in de landen Marokko, Tunesië en Algerije. Aan de hand van twee Algerijnse speelfilms, “Loin des Hommes” (gebaseerd op een verhaal van Albert Camus) en de film “Des Hommes et des Dieux”, over de kracht van religie ten tijde van de crisis na de kolonisatie, laat hij zien wat er van de Franse invloed nog te…

Meer weten »

FROMAGES FRANÇAIS & DÉGUSTATION par MARC DEFOSSEZ

november 18 @ 20:00 - 22:00
Wijkcentrum De Schalm, Dreef 1
Deventer, 7414 EA
+ Google Maps

Marc Defossez est né dans le nord de la France, a fait ses études à Paris et travaille actuellement aux Pays-Bas dans une entreprise internationale. Il va nous parler de fromages français relativement inconnus aux Pays-Bas, la manière de les fabriquer, de la région dont ils proviennent et bien sûr on va pouvoir les goûter.

Meer weten »

Orgue de Barbarie

november 21 @ 20:00 - 22:00
Bagijnehof Zwolle, + Google Maps
Gratis

Om 20.00 uur begint Xandra Storm met bekende melodieën op haar authentieke orgeltje. Een vernuftig apparaat en Xandra gaat ons piekfijn uitleggen hoe het werkt. En we schenken natuurlijk de Beaujolais Primeur van 2019.

Meer weten »

december 2019

DenisdeFrance

december 11 @ 20:00
Ogterop
€7,50

Denis Mandon is weer op zoek geweest naar een boeiende humorvolle en tegelijk leerzame film, precies zoals we van hem gewend zijn. Hij betrekt zijn toeschouwers bij de film , ook om door zijn uitleg het plezier in de film nog groter te maken. Conférence in het Frans. (gratis met uw Carte Nationale)

Meer weten »

Film & Vin chaud

december 18 @ 20:00 - 22:30
Van Vlotenhof, Johannes van Vlotenlaan 85
Deventer, Nederland
+ Google Maps

Al vele jaren een traditie in december: een recente Franse film en na afloop een nazit met een glas vin chaud. De precieze invulling 2019 wordt bekend gemaakt in de Dernier Cri. 

Meer weten »

januari 2020

HONDERD JAAR CITROËN door MARCEL BUGTER

13 januari 2020 @ 20:00 - 22:00
Wijkcentrum De Schalm, Dreef 1
Deventer, 7414 EA
+ Google Maps

Dit jaar bestaat het Franse automerk Citroën 100 jaar. Het bedrijf heeft in een eeuw tijd een aantal mooie iconische auto’s van de band laten rollen, die getuigen van durf en vernuft. Niet alleen op gebied van techniek en ontwerp, maar ook in bedrijfsorganisatie, marketings- en verkooptechnieken. Het honderdjarig bestaan wordt uitgebreid gevierd, niet alleen in Frankrijk. Citrofiel Marcel Bugter, oud-voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas, praat u bij op een hem kenmerkende luchtige, onderhoudende wijze.

Meer weten »

Poëzie en chansons

15 januari 2020 @ 20:00 - 22:00
Ogterop
€7,50

Joop van Schaik, oud-docent Frans in hart en nieren, verzorgt nu een avond over Franse poëzie en de chansons die daaruit voortgekomen zijn. Hij zal ook veel voorbeelden ten gehore brengen. De gezongen poëzie van Verlaine, Rimbaud, Hugo, Villon, Lamartine en vele anderen, vertolkt door zangers als onder andere: Yves Montant, Georges Brassens en Léo Ferré, zorgen voor een dichterlijke muzikale avond. Conférence in het Frans. (gratis met uw Carte Nationale)

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
-->