Bienvenue – Welkom

Cursusseizoen 2018 - 2019

Welkom aan ieder die Frans wil leren, zijn of haar Frans wil verbeteren of die belangstelling heeft voor de Franse cultuur.

Inschrijfavond 7 januari 2019

van 18.00 – 20.00 u in Wijkcentrum Overdie

Voor het 2018 – 2019 Lesschema: Hier klikken!

U kunt het inschrijfformulier hier downloaden

Wij gaan verder dan leren van een taal. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het Fête de clôture waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Speciaal voor alle beginners en andere Frans geïnteresseerden houden wij een openbare les/sketch op

11 mei 2019 van 12.30 – 13.30 u door Sylvain Lelarge

in de bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar centrum

In de vorm van een interactieve sketch ‘Simple comme Bonjour’ verhaalt hij over communicatie, emoties en het beter begrijpen van taal en gewoonten van de Fransen.

De Alliance Française Alkmaar wil taal en cultuur verbinden en nodigen u dus uit om mee te doen.

Bienvenue

Cor Thomas

Président Alliance Française Alkmaar

Nieuw in 2018 - 2019!

La culture française sous toutes ses facettes

Inleiding en toelichting op de cursus
De Alliance Française focust niet alleen op goed taalonderwijs voor beginners en gevorderden maar wil ook voor zijn cursisten en alle belangstellenden voor de Franse cultuur, het brede spectrum van de Franse geschiedenis, literatuur, poëzie, architectuur, schilderkunst etc. onder de aandacht brengen. De verbinding tussen taal en cultuur zijn de leidraad van ons aandachtsgebied en onze cursussen.
We zijn dan ook zeer verheugd dat Virginie Lacomme dit streven heeft opgepakt en speciaal voor de Alliance Francaise Alkmaar, een compleet nieuwe cursus heeft geschreven getiteld:

La culture française sous toutes ses facettes!

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Ook zijn we zeer verheugd dat deze cursus in de bibliotheek van Alkmaar wordt gegeven waardoor er ook een verbinding is ontstaan tussen de collectie van de bibliotheek en de educatie van de Alliance Française.

We blijven vernieuwen en verbeteren en vertrouwen dat deze cursus aanslaat en inspeelt op de cultuurbehoefte die in deze regio leeft en spreek de wens uit dat wij deze cursus nog jarenlang op onze site mogen aanbieden.

Cor Thomas
Président Alliance Française Alkmaar

De Alliance Française Alkmaar geeft ook privéles, aan jongeren en volwassenen, op elk niveau. Als u interesse heeft, neem dan contact op met ons secretariaat: Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl

In diverse cursussen zijn er nog enkele plaatsen vrij; informatie bij onze secretaris Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl waar u voor 12 lessen kunt instromen. Om uw niveau te bepalen kijkt u eerst eens bij het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader, en neem dan contact op met ons secretariaat: Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl