Bienvenue – Welkom

[metaslider id="895"]

Seizoen 2019 - 2020

Welkom aan ieder die Frans wil leren, zijn of haar Frans wil verbeteren of die belangstelling heeft voor de Franse cultuur.

Test en inschrijfavonden: Maandag 6 januari 18.00 - 20.00 hrs uur bij Wijkcentrum Overdie

Beginnerscursus A1.1 start 21 - 23 januari

  • U heeft geen kennis van Frans, dan hoeft u alleen het inschrijfformulier op te sturen.
  • U heeft Frans gehad maar niet bij de Alliance Française Alkmaar en u bent geïnteresseerd in één van onze cursussen dan dient u een vrijblijvende taaltest af te leggen.
  • U heeft Frans eerder gevolgd bij de Alliance Française Alkmaar, dan stuurt u een inschrijfformulier. Indien langer dan een jaar geleden dan dient u vooralsnog een test af te leggen.

* Voor het testen buiten de inschrijfavonden zal € 10,- in rekening worden gebracht

Beginners cursus A1.1

Waarschijnlijk bent u onlangs nog op vakantie geweest in Frankrijk en genoten van de sfeer van een terrasje, de heerlijke gateaux et baguettes bij de boulangerie en gedacht die taal wil ik eindelijk ook wel eens beheersen. Alleen is het er nooit van gekomen of misschien geen tijd door het werk of gezinsdrukte.

Nu ontmoeten we elkaar op deze website en dit betekent dus dat er interesse is ontstaan om iets aan de Franse taalkennis te doen. Welnu wij, de Alliance Française Alkmaar, zijn er klaar voor.

Wij hebben allereerst in de aanbieding een bijzonder scherp cursustarief gecombineerd met de taalvaardigheid van één van onze beste docenten.

Ook bieden wij aan om de kosten van een heel cursusjaar bestaande uit totaal 24 lessen van 1,5 uur in tweeën te betalen en indien door omstandigheden wordt besloten om te stoppen in december, dan kan dit zonder problemen; echter bevalt het goed dan kan ook de 2e serie van 12 lessen geboekt worden.

Cor Thomas

Président Alliance Française Alkmaar

Nieuw sinds vorige seizoen!

La culture française sous toutes ses facettes

Inleiding en toelichting op de cursus
De Alliance Française focust niet alleen op goed taalonderwijs voor beginners en gevorderden maar wil ook voor zijn cursisten en alle belangstellenden voor de Franse cultuur, het brede spectrum van de Franse geschiedenis, literatuur, poëzie, architectuur, schilderkunst etc. onder de aandacht brengen. De verbinding tussen taal en cultuur zijn de leidraad van ons aandachtsgebied en onze cursussen.
We zijn dan ook zeer verheugd dat Virginie Lacomme dit streven heeft opgepakt en speciaal voor de Alliance Francaise Alkmaar, een compleet nieuwe cursus heeft geschreven getiteld:

La culture française sous toutes ses facettes!

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Ook zijn we zeer verheugd dat deze cursus in de bibliotheek van Alkmaar wordt gegeven waardoor er ook een verbinding is ontstaan tussen de collectie van de bibliotheek en de educatie van de Alliance Française.

We blijven vernieuwen en verbeteren en vertrouwen dat deze cursus aanslaat en inspeelt op de cultuurbehoefte die in deze regio leeft en spreek de wens uit dat wij deze cursus nog jarenlang op onze site mogen aanbieden.

Cor Thomas
Président Alliance Française Alkmaar