Bienvenue – Welkom

Cursusseizoen 2018 - 2019

Welkom aan ieder die Frans wil leren, zijn of haar Frans wil verbeteren of die belangstelling heeft voor de Franse cultuur.

Voor het 2018 – 2019 Lesschema: Hier klikken!

U kunt het inschrijfformulier hier downloaden

Beginners cursus A1.1

Waarschijnlijk bent u onlangs nog op vakantie geweest in Frankrijk en genoten van de sfeer van een terrasje, de heerlijke gateaux et baguettes bij de boulangerie en gedacht die taal wil ik eindelijk ook wel eens beheersen. Alleen is het er nooit van gekomen of misschien geen tijd door het werk of gezinsdrukte.

Nu ontmoeten we elkaar op deze website en dit betekent dus dat er interesse is ontstaan om iets aan de Franse taalkennis te doen. Welnu wij, de Alliance Française Alkmaar, zijn er klaar voor.

Wij hebben allereerst in de aanbieding een bijzonder scherp cursustarief gecombineerd met de taalvaardigheid van één van onze beste docenten.

Ook bieden wij aan om de kosten van een heel cursusjaar bestaande uit totaal 24 lessen van 1,5 uur in tweeën te betalen en indien door omstandigheden wordt besloten om te stoppen in december, dan kan dit zonder problemen; echter bevalt het goed dan kan ook de 2e serie van 12 lessen geboekt worden.

Daarnaast zijn wij uitgerust met een totaalpakket van eenvoudig tot aan Frans voor vergevorderden en kunnen de cursussen gewoon bij ons worden vervolgd.

De Alliance Française Alkmaar heeft ook een reputatie op te houden. Niet alleen geven we taalcursussen maar wij willen ook graag meer doen aan cultuur. Kijk maar eens op de tab ‘adressen’; daar staan talloze links voor nog meer Franse taal in combinatie met de Franse cultuur! Ook houden we een agenda bij van Franse films in de regio en geven ook film- en muziekavonden.

Wij gaan verder dan leren van een taal en nemen u mee na afloop van de cursus voor een excursie naar Frankrijk samen met de docente. Allereerst hebben we altijd na afloop van het cursusjaar het Fête de clôture waar we samen met alle cursisten en docenten een gezellige avond vullen met een quiz en/of spelletjes gecombineerd met heerlijke wijn en Franse kaas!

Indien er voldoende belangstelling bestaat gaan we met de cursisten 2 dagen op stap naar een Franse stad om de taalvaardigheid te vergroten. Een aanbieding voor deze reis wordt in het voorjaar bekendgemaakt.

De Alliance Française Alkmaar wil taal en cultuur verbinden en nodigen u dus uit om mee te doen.

Bienvenue

Cor Thomas

Président Alliance Française Alkmaar

Nieuw in 2018 - 2019!

La culture française sous toutes ses facettes

Inleiding en toelichting op de cursus
De Alliance Française focust niet alleen op goed taalonderwijs voor beginners en gevorderden maar wil ook voor zijn cursisten en alle belangstellenden voor de Franse cultuur, het brede spectrum van de Franse geschiedenis, literatuur, poëzie, architectuur, schilderkunst etc. onder de aandacht brengen. De verbinding tussen taal en cultuur zijn de leidraad van ons aandachtsgebied en onze cursussen.
We zijn dan ook zeer verheugd dat Virginie Lacomme dit streven heeft opgepakt en speciaal voor de Alliance Francaise Alkmaar, een compleet nieuwe cursus heeft geschreven getiteld:

La culture française sous toutes ses facettes!

Met aandacht voor filosofie, geschiedenis, literatuur en schilderkunst beantwoordt deze cursus aan de wens van velen die nieuwsgierig zijn en de interesse hebben om meer te weten dan de taal alleen.

Ook zijn we zeer verheugd dat deze cursus in de bibliotheek van Alkmaar wordt gegeven waardoor er ook een verbinding is ontstaan tussen de collectie van de bibliotheek en de educatie van de Alliance Française.

We blijven vernieuwen en verbeteren en vertrouwen dat deze cursus aanslaat en inspeelt op de cultuurbehoefte die in deze regio leeft en spreek de wens uit dat wij deze cursus nog jarenlang op onze site mogen aanbieden.

Cor Thomas
Président Alliance Française Alkmaar

De Alliance Française Alkmaar geeft ook privéles, aan jongeren en volwassenen, op elk niveau. Als u interesse heeft, neem dan contact op met ons secretariaat: Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl

In diverse cursussen zijn er nog enkele plaatsen vrij; informatie bij onze secretaris Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl waar u voor 12 lessen kunt instromen. Om uw niveau te bepalen kijkt u eerst eens bij het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader, en neem dan contact op met ons secretariaat: Tonnie Burgers, secr.alkmaar@afpb.nl