De Carte Nationale en Diploma’s

De Carte Nationale

De Carte Nationale is een pasje dat iedere cursist of ami(e) van de Alliance Française ontvangt. Deze kaart is persoonlijk en biedt een aantal voordelen, zoals:

  • gereduceerde toegang tot de culturele activiteiten van de Alliance Française Alkmaar.
  • gratis toegang tot of korting op alle culturele activiteiten van alle Alliances in Nederland.
  • korting op een abonnement op En Route, een tweemaandelijks tijdschrift over Frankrijk, de Fransen en de Franse taal.

Examens en diploma’s

De Alliance Française des Pays-Bas biedt examens aan haar cursisten. Jaarlijks nemen een paar honderd Nederlandse cursisten daar aan deel. Met deze examens kunnen diploma’s behaald worden van verschillende niveaus:

 

De DELF en de DALF zijn officiele diploma’s geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. Kandidaten buiten Frankrijk kunnen hiermee hun vaardigheden van de Franse taal waarborgen. In Nederland is de Alliance Française de La Haye het officiele examen centrum als het gaat om het organiseren en het afleggen van de DELF/DALF examens. De DELF en de DALF diploma’s kunnen afzonderlijk van elkaar behaald en voorgelegd worden in één of meerdere landen. Deze diploma’s zijn voor onbepaalde tijd geldig. Kandidaten kunnen zich voor meerdere diploma’s opgeven tijdens dezelfde sessie.

 

De DELF en de DALF bestaan uit 6 verschillende diploma’s. Deze staan gelijk aan de zes niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader. Voor elk niveau worden de 4 volgende competenties geëvalueerd : luistervaardigheid en spreekvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid.

 

Voor meer informatie over de DELF/DALF examens, kunt u de site bezoeken van het CIEP (Centre International d’Etudes Pédagogiques): www.ciep.fr/delfdalf/.