Filmhuis Alkmaar – Médecin de campagne

Médecin de Campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt de film tot een oprecht en invoelbaar drama. Met wederom een prachtige hoofdrol van François Cluzet (Intouchables, Les Petits Mouchoirs) die voor deze film genomineerd werd voor een César. Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

 

Synopsis:

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. 

Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen geen optie. Ondanks het feit dat François tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven. Ze wordt door Jean-Pierre dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Maar Nathalie laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de harten van de dorpsbewoners voor zich te winnen. En dat van Jean-Pierre die niet anders kan dan toegeven dat ook hij vervangbaar is.

 

Médecin de Campagne is vanaf 25 januari in het hele land te zien is, maar in de directe omgeving in Filmhuis Alkmaar.

Dit is de Nederlands ondertitelde versie van de trailer: