Programmes

Café Parlant op Zaterdag  16 maart van 13.00-14.30

in de bibliotheek Kennemerwaard centrum

door Ton Steinz

Fondation Louis Vuittton

De officiële naam van het misschien wel hipste museum van Parijs. Een creatie van architect Frank Gehry; een glazen wolk met 3.500 m2 aan zalen en een doit voir in de stad. De architect die werd beschuldigd van architectuur met showelementen en riposteerde dat er al teveel foeilelijke gebouwen waren.

Prachtig gelegen in het Bois de Boulogne, vlak naast de oude Jardin d’acclimatation, met steeds wisselende tentoonstellingen. (Nu La Collection Courtauld). Zowel de architectuur buiten, de watertrappen, de terrassen in combinatie met de kunst zijn voor vele bezoekers de reden om een bezoek aan dit fantastische gebouw in te plannen.

Philharmonie de Paris

Sinds 2015 beschikt Parijs over een enorme concertzaal voor symfonische muziek gelegen in het Parc de la Vilette(19e) geheten de Philharmonie de Paris. Een initiatief van de voormalige Franse président Mr. Jacques Chirac en uitgevoerd door architect Jean Nouvel. Een totaal oppervlak van bijna 20.000m2 waarin een concert zaal ,Grande Salle Pierre Boulez, met een volume bijna 30.000m 3, en een fantastische akoestiek met aangepaste galm bevat en de verste zitplaats niet verder dan 32 m van de dirigent af is. Het is tevens het huis van het Orchestre de Paris.

Ton Steinz is een gepassioneerd Frankrijk kenner en neemt ons mee in een prachtige presentatie gelardeerd met allerlei weetjes en anekdotes.