Bienvenue – Welkom bij Alliance Française afdeling Amersfoort

Bienvenue- Welkom, Alliance Française Amersfoort bestaat 120 jaar! 

De Alliance Française is een wereldwijde non-profit organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft, dit al meer dan 130 jaar. Zij heeft als doel de Franse taal en Franstalige culturen te bevorderen en te verspreiden. Er zijn ruim 800 Alliances Françaises, verspreid over 134 landen. Ook Amersfoort heeft haar afdeling. Al 120 jaar!

TV5Monde


De Alliance Francaise heeft een intensieve relatie met TV5MONDE.
TV5MONDE is een publieke televisiezender en is 100% Franstalig. TV5MONDE is in 1984 opgericht door ......klik op de foto voor meer!

 

Soirée de clôture: Britta Maria – 6 april

Het duo Britta Maria verzorgt de slotavond van dit seizoen op bijzondere wijze: Een workshop Franse chansons! Britta zingt en Maurits begeleidt haar op de piano. De avond wordt als gebruikelijk afgesloten met een buffet. 

Entrée: voor leden AF €6,50 en voor niet-leden €10,00. (incl. 2 consumpties en het buffet)

 

BarokOpera Amsterdam

BarokOpera Amsterdam

Mme Chauvet heeft 25 januari een lezing gehouden bij ons in Amersfoort. Ze heeft de muzikale leiding over BarokOpera Amsterdam. Begin 2017 reist ze met dit gezelschap langs de theaters met de opera Acis en Galatea.

Van Carême tot Escoffier

Van Carême tot Escoffier

Geanimeerde avond met schrijfster Christianne Muusers geeft mooie inzichten over meester koks.Van Carême tot Escoffier heette de leerzame avond waarbij de coquinaria, mevrouw Christianne Muusers vertelde ........ klik op de foto voor meer!

Fête de la Musique Amersfoort 23 & 24 juni 2017!

Fête de la Musique Amersfoort 23 & 24 juni 2017!

Alliance Française Amersfoort organiseert samen met ArteGanza Fête de la Musique. Op 23 en 24 juni wordt het feesten op het Lieve Vrouwe Kerkhof en op de Groenmarkt.
Klik op de foto voor het programma!!

Culturele activiteiten

Culturele activiteiten

Culturele activiteiten:
Naast en ter aanvulling van het Franstalige onderwijs bieden de afdelingen tal van culturele activiteiten zoals lezingen, chanson- of filmavonden, theater, reizen in Frankrijk en proeverijen........ klik op de foto voor meer!

LA GRANDE DICTÉE DE LA LANGUE FRANÇAISE À AMERSFOORT

LA GRANDE DICTÉE DE LA LANGUE FRANÇAISE À AMERSFOORT

Wat hebben onze deelnemers hun best gedaan op de tekst die Joëlle Noordam voorgelezen heeft!
Dan blijkt weer dat de Franse taal toch wat valkuilen verbergt met al haar accords........ klik op de foto voor meer!

Moi, je parle Français

Moi, je parle Français

Taalcursussen:
Alle afdelingen van de Alliance Française in Nederland organiseren cursussen Frans op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen: extensieve en intensieve cursussen, algemeen Frans maar ook ‘à la carte’, bijvoorbeeld voor bedrijven, en kindercursussen........ klik op de foto voor meer!

Het culturele programma 2017-2018

Het culturele programma 2017-2018

Hier vindt u het culturele programma van het komende seizoen! Met als bijzondere activiteit op 26 november het theaterstuk Les Belles Soeurs!

Lid worden afdeling Amersfoort

Lid worden afdeling Amersfoort

U kunt lid worden van de Alliance Française door u aan te melden bij het secretariaat van de Alliance Française Amersfoort. Dit gaat het makkelijkst door........ klik op de foto voor meer!

Nieuwe cursus!

Nieuwe cursus!

Dit is een cursus waar u uw hart en ziel in kunt leggen!
In 5 lessen behandelt u verschillende leideren op inhoud, tekst en muzikaliteit........ klik op de foto voor meer!

TV5- Monde

TV5- Monde

De Alliance Francaise heeft een intensieve relatie met TV5MONDE.
TV5MONDE is een publieke televisiezender en is 100% Franstalig. TV5MONDE is in 1984 opgericht door ......klik op de foto voor meer