Concours Visions d’Europe

Concours Visions d’Europe wordt ieder jaar georganiseerd door de Alliance Française des Pays-Bas.

Het Concours Visions d’Europe is een stelopdracht-wedstrijd waarbij leerlingen van Havo 4-5 en VWO 4-5-6 een betoog schrijven in het Frans over de jeugd en Europa. Mocht u als docent Frans mee willen doen met uw klas, dan kunt u zich tot 14 januari 2019 inschrijven. Het Concours vindt plaats op woensdag 30 januari 2019. De prijswinnaars worden 13 maart 2019 bekend gemaakt en de prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 27 maart 2019 in het Huis van Europa in Den Haag.

 

Schrijft u een mail naar: pr.amersfoort@afpb.nl

Het onderwerp van de stelopdracht wordt pas op de dag van het Concours bekend gemaakt. Dit jaar was het onderwerp « En France et aux Pays-Bas on propose aux étudiants de faire un stage social. Par exemple auprès des personnes âgées ou handicapées. Quels sont selon vous les avantages et les difficultés d’un stage social? En avez-vous l’expérience? Sinon, quel type de stage social aimeriez-vous faire? Aux Pays-Bas ou dans un autre pays de l’Union européenne? »

 

Het Concours Visions d’Europe 2018 was met bijna 350 deelnemers wederom een succes! Twee leerlingen van het Farel College en een leerlinge van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort waren drie van de prijswinnaars. Toutes nos félicitations!

 

 

Terug naar hoofdpagina