Culturele activiteiten Alliance Française Amersfoort

Conférences 2018 - 2019

De entree is gratis voor leden en cursisten, voor niet-leden bedraagt de entree € 6,50. 

Alle conférences worden gegeven in 't Nieuwe Kerkehuis, Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort, ingang Daltonstraat (tenzij anders aangegeven). Parkeren in de omgeving is gratis.

 

Woensdag 17 oktober 2018 

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

De la pomme d'Adam à la pomme d'Apple, Marie-Paule Eeckhout

 

Kunsthistorica Marie-Paule Eeckhout staat tijdens haar lezing stil bij verschillende kunstuitingen met de Appel als thema. Kunstenaars van alle disciplines en van alle tijden hebben zich altijd met veel plezier in dit heerlijke, verboden fruit vastgebeten. U krijgt een selectie van kunstwerken en verhalen te zien en te horen waarin de Appel de hoofdrol heeft.

 

 

Maandag 12 november 2018

Aanvang 19.30 uur - Voertaal Frans

Locatie: Corderius College, De Ganskuijl 105, 3817 EZ, Amersfoort

Film français (sous-titré en français), ingeleid door Denis Mandon

 

In 2017 was het bezoek van Denis Mandon een groot succes (film: La Vache). Dit jaar is hij wederom een welkome gast. Hij zal een recente Franse film tonen die nog niet in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. Voorafgaand aan de vertoning van de film worden het vocabulaire, de uitdrukkingen en de culturele aspecten van de film besproken d.m.v. meerkeuzevragen.

 

 

 

Dinsdag 11 december 2018 

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

Le chant de l'argot, Berry van de Wouw

Berry van de Wouw is hoofdredacteur van het woordenboek 'Populair Frans-Nederlands'. Het argot, oftewel populair Frans, kom je overal tegen: in films en tv-series, in tijdschriften en strips, op sociale media en natuurlijk in liedjes. Deze kleurrijke taal leer je helaas niet op school, wel tijdens deze interactieve en geheel vernieuwde soireé-argot. Na een inleiding krijgt u veel voorbeelden te zien en te horen met audio- en videofragmenten en pakkende deuntjes die je niet meer loslaten. Meezingen: graag!

 

Dinsdag 15 januari 2019

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

Fromages français, Marc Defossez

 

Marc Defossez is afkomstig uit Noord-Frankrijk en voorzitter van de Alliance Française 't Gooi. Hij is afgestudeerd ingenieur van de École Nationale Supérieure des Arts et Métiers in Parijs. Tijdens de conférence neemt hij ons mee op ontdekkingsreis waarin enkele Franse kazen centraal staan die weinig tot niet bekend zijn bij Nederlanders. We horen waar ze vandaan komen, hoe ze ooit zijn ontstaan, de manier waarop ze worden geproduceerd en - natuurlijk - gaan we ze ook proeven!

 

 

Zaterdag 16 februari 2019

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

Locatie: ICOON theater (Vathorst), Leeghwater 1 - 3, 3825 MR, Amersfoort

Pièce de théâtre du GEST: QUIPROQUOS

Le GEST is een Franstalig amateurtoneelgezelschap uit Den Haag dat onder regie staat van François Gaubert. QUIPROQUOS, een stuk van Charles-Henri Menival, combineert drie grote theaterstromingen: de vaudeville, de satire en de Commedia dell'arte. In de woonkamer van een gewone familie komen alle bewoners bij elkaar. Maar wat gebeurt er als de centrale figuur zich op het laatste moment laat vervangen door een ander? Is het echt mogelijk om van rol te wisselen? En wat gebeurt er als een ander mijn hoed opzet, mijn jas aandoet en tegelijkertijd mijn naam en beroep aanneemt? Het belooft net als vorig jaar een vrolijke avond te worden.

 

Prijs: € 10,-.  De toegang is gratis voor cursisten en leden van de Alliance Française Amersfoort en voor docenten en leerlingen van het VWO/HAVO. U wordt wel verzocht uw aanmelding te doen via het onderstaande formulier.
Als u moet betalen, kunt u direct terecht bij het ICOONtheater en daar uw reservering maken. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Maak een keuze:
LidCursistLeerling/Docent
Bij de ingang wordt naar Carte Nationale gevraagd.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 27 maart 2019

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

Montmartre et ses artistes, Chloé Perrin

 

Chloé is journaliste, vertaalster, docente Frans en gepassioneerd liefhebster van kunst en geschiedenis. Vanavond belicht ze die van Montmartre en vertelt ze waarom 'ce lieu bohème' zo gewaardeerd wordt door toeristen. Vanuit drie iconische locaties - le Maquis, le cabaret du Chat Noir en le Bateau-lavoir - vertelt ze over de artiesten, schrijvers en muzikanten die hier aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw woonden en er hun inspiratie hebben opgedaan.

 

 

Donderdag 25 april 2019

Aanvang 20.00 uur - Voertaal Frans

Soirée de clȏture: Concert van Sterre Konijn en accordeonist Yvo Staudt

Entree € 6,50 voor leden, € 10,-- voor niet-leden, incl. 2 consumpties en buffet

 

In 2014 wonnen Sterre en Yvo het Concours de la Chanson. De jury vond hen origineel, ontroerend, technisch hoogbegaafd. Sterre zingt van jazz tot Bulgaarse volksmuziek en klassiek. Yvo speelt tango, musettes en jazz. Het duo neemt u mee op reis door het Franse chanson in de breedste zin: van de troubadours tot Camille, van Nantes tot Göttingen, van Frankrijk tot Nederland. Hun interpretaties zijn eigenzinnig en eigentijds, met respect voor de authentieke schoonheid van het Franse chanson.

 

 

 

 

 

 

Volg ons op Facebook!