Impressions de nos soirées culturelles

Impression d'une soirée culinaire à Amersfoort

Donderdag 6 april 2017 was alweer de Soirée de clôture met een workshop Franse chansons, door Britta Maria en Maurits Fondse. Tijdens de workshop kon het publiek gezamenlijk meerder chansons meezingen aan de hand van hand-outs! Britta Maria gaf in de workshop eerst een lesje: 'ademen'. Zang met Britta Maria en Maurits Fondse speelde piano. 

[metaslider id=933]

 


Van Carême tot Escoffier, Christianne Muusers
Schrijfster Christianne Muusers geeft mooie inzichten over culinaire ontwikkelingen in de 19e eeuw. Na afloop krijgen de aanwezigen heerlijke hapjes uit die tijd plus een glaasje zelfgemaakte bisschopswijn. Een geslaagde avond!

[metaslider id=534]

 

 

Film français 'La Vache', ingeleid door Denis Mandon

Docent bij de Alliance Française in Zwolle, Denis Mandon, heeft een record gebroken in Amersfoort. De teller van het aantal bezoekers stond op 115, de avond was dan ook een groot succes! We hebben met z'n allen een prachtige, recente Franse film bekeken. En Denis had vooraf een quiz gemaakt over het vocabulaire en uitdrukkingen uit de film. Denis zal zeker vaker naar Amersfoort komen.

 

 

Architecture avant-garde à Lyon, Pierre Burlaud

Pierre Burlaud heeft ons op inspirerende wijze uitleg gegeven over de gedurfde en zeker niet onomstreden architectonische ontwikkelingen in Lyon in de laatste 100 jaar. Het Musée des Confluences uit 2014 is het laatste in dit rijtje. Het was zeker een uitnodiging om deze Franse stad binnenkort te gaan bezichtigen!

 

 

 

 

[metaslider id=166]

Fotografie De Nozem, Amersfoort