Tips: culturele tips, film- en boekentips

Tips op cultureel Frans gebied zijn altijd welkom.

Wij zullen als Alliance Française Amersfoort proberen u de nodige handvatten te bieden door hier culturele tips, filmtips en boekentips te publiceren. Heel veel plezier bij het vinden van een mooie Franse activiteit, het lezen van een mooi Frans boek of het kijken naar een Franse film of wie weet, een Frans theaterstuk!

 

 

FILM

Maandag 12 november 2018

Aanvang 19.30 uur – Voertaal Frans

Locatie: Corderius College, De Ganskuijl 105, 3817 EZ, Amersfoort

Film français (sous-titré en français), ingeleid door Denis Mandon

 

In 2017 was het bezoek van Denis Mandon een groot succes (film: La Vache). Dit jaar is hij wederom een welkome gast. Hij zal een recente Franse film tonen die nog niet in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid. Voorafgaand aan de vertoning van de film worden het vocabulaire, de uitdrukkingen en de culturele aspecten van de film besproken d.m.v. meerkeuzevragen.

 

 

TONEEL

Zaterdag 16 februari 2019

Aanvang 20.00 uur – Voertaal Frans

Locatie: ICOON theater (Vathorst), Leeghwater 1 – 3, 3825 MR, Amersfoort

Pièce de théâtre du GEST: QUIPROQUOS

Le GEST is een Franstalig amateurtoneelgezelschap uit Den Haag dat onder regie staat van François Gaubert. QUIPROQUOS, een stuk van Charles-Henri Menival, combineert drie grote theaterstromingen: de vaudeville, de satire en de Commedia dell’arte. In de woonkamer van een gewone familie komen alle bewoners bij elkaar. Maar wat gebeurt er als de centrale figuur zich op het laatste moment laat vervangen door een ander? Is het echt mogelijk om van rol te wisselen? En wat gebeurt er als een ander mijn hoed opzet, mijn jas aandoet en tegelijkertijd mijn naam en beroep aanneemt? Het belooft net als vorig jaar een vrolijke avond te worden.

 

 

 

BarokOpera Amsterdam

Klik op deze link voor speeldata 2018-2019

 

 

Heeft u zelf een goeie tip? Geef het door aan onze FB pagina!