Welkom


Bienvenue op de website van
de 
Alliance Française Apeldoorn

 

 

 CORONA-MAATREGELEN !!!

 


Notre gouvernement a décidé que jusqu'au 6 avril les restaurants, cafés etc. doivent fermer leurs portes. Cela veut dire malheureusement qu'il n'y a plus de cours cette période.

Onze regering heeft besloten dat tot 6 april restaurants, cafés enz. moeten hun deuren sluiten. Dat betekent helaas dat er geen lessen meer zijn.

 

 

Woensdag 18 maart 2020  om 20.00 uur in Gigant
Prof. Dr. Nico Cornelissen: “Hedendaagse architectuur in Parijs”
De jaarlijkse des Tombe lezing ter nagedachtenis van oud burgemeester des Tombe

In Parijs hebben sinds 2000 talrijke fascinerende projecten het daglicht gezien. Het gaat om nieuwe, vaak spectaculaire architectuur, om herbestemming van tot voor kort verwaarloosde gebouwen en om de herontwikkeling van toenmalige rangeer- en bedrijventerreinen. In zijn recente publicatie ‘Kom met me mee naar Parijs’ bespreekt emeritus hoogleraar Nelissen tientallen projecten die op het ogenblik beeldbepalend zijn voor Parijs. Om een paar voorbeelden te noemen: de als een groot zeilschip ogende Foundation Louis Vuitton in het Bois de Boulogne, de op een ruimteschip lijkende Philharmonie in het Parc de la Villette, de als een boot in het water liggende La Seine Musical in Boulogen-Billancourt, het imposante tot in dekhemel reikende Tribunal de Paris bij Porte de Clichy, het indrukwekkende Parc Martin Luther King in Batignoles en bij voorbeeld de ecowijk Les Docks in Saint Ouen. Het zijn allemaal projecten van sterarchitecten zoals Frank Gehry, Jean Nouvel, Shigeru Ban, Jacqueline Osty, Renzo Piano en bij voorbeeld Edouard François. De ‘gewone’ toerist komt normaal gesproken nooit op deze plekken. Na het zien van de prachtige beelden en het horen van het enthousiaste verhaal wilt u meteen de koffers pakken om dit nieuwe, onbekende Parijs te bekijken. Lezing in het Nederlands met fraaie beelden van het hedendaagse Parijs.

 7,00 voor leden AF, OKW en Gigant.  9,50 voor belangstellenden.

Maandag 20 april 2020  om 20.00 uur in De Stolp 
Soirée de Clôture

Xandra Storm komt met haar orgue de barbarie. Zij toont de teksten van de chansons op een scherm, zodat iedereen kan meezingen.

Xandra Storm sera présente avec son orgue de barbarie. Elle montre les textes des chansons sur un écran, ainsi que tot le monde puisse chanter.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar al onze activiteiten?  Deze website geeft alvast een inkijkje in de wereld van de Alliance Française Apeldoorn.

                                                                                  x    x    x

Elle change, notre belle langue!

Klik op de link voor de nieuwe spelling Frans (2016):  Réforme de l'orthographe du français

        x    x    x

Wij zoeken dringend bestuursleden:   

webmaster/facebook (m/v)
organisator Culturele avonden (m/v)