Docenten

 

De docenten verbonden aan de Alliance Française Apeldoorn:

 • Marinet Luijckx

 • Marloes Marques

 • Nicole van Seggelen

  Béatrice Moreau

  Na een jaar als au-pair in Parijs en een studie Frans aan de Universiteit van Utrecht ben ik in 1993 in Frankrijk gaan wonen en werken. Daar ben ik getrouwd en heb ik 2 kinderen gekregen. Ik werkte er met veel plezier als docente Nederlands, Engels en Frans in het volwassenenonderwijs. In 2014 hebben mijn man en ik Frankrijk verruild voor Nederland en ben ik met mijn gezin naar Apeldoorn verhuisd.

  Bij de Alliançe Française werk ik vol enthousiasme met mijn cursisten aan hun spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid, waarbij uiteraard ook grammatica en lees- en luistervaardigheid aan bod komen. Ik maak bij de lessen graag gebruik van film, muziek, (rollen)spellen en de prachtige Franse kunst en cultuur waar ik lange tijd van dichtbij heb kunnen genieten. Zo wil ik mijn kennis van de Franse taal en mijn diep gewortelde liefde voor Frankrijk overbrengen en delen met de cursisten.

  Au plaisir de vous voir dans mes cours!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

Stéphanie Raimbault

Bonjour, comment allez-vous ? 

Bonjour! Mijn naam is Stéphanie Raimbault (1973). Ik ben geboren in Versailles in Frankrijk. In mijn jeugd ben ik opgegroeid in Laval, een oude middeleeuwse plaats in het departement Mayenne in het westen van Frankrijk. Toen ik ongeveer 20 jaar was ben ik verhuisd naar Parijs om te gaan studeren aan de Sorbonne, de universiteit van Parijs en heb daar mijn diploma FLE, “français langue étrangère” behaald.
Ik ben sinds 15 jaar docente Frans voor anderstaligen en heb lesgegeven bij verschillende internationale taalscholen, cursussen integratie in buurtcentra en business Frans voor bedrijven.Kortom: aan mensen uit bijna de hele wereld.
Gepassioneerd voor de Franse taal en cultuur breng ik deze passie op een ludieke en creatieve manier over op de leerlingen.
Ik hanteer een benadering die, naast grammatica en schrijfaardigheid, voor een groot deel gericht is op spreekvaardigheid en conversatie. Ik vind het namelijk belangrijk dat we al vanaf de eerste les direct al in het frans spreken. Uiteraard pas ik me in mijn lessen aan op de individuele motivatie en ieders niveau zodat iedereen zich vanaf het begin op een plezierige en ongedwongen manier leert uiten in het Frans.
Tot december 2016 was ik directrice voor het taalinstituut l’Atelier 9 in het hartje van Parijs. Een van mijn taken daar was het samenstellen van het les- en cursusprogramma. Daar heb ik veel geleerd over verschillende lesmethoden, de waarde van culturele en creatieve activiteiten als aanvulling op het programma en het samenstellen van lesgroepen.
Ik woon sinds eind 2016 in Nederland. Ik vind het leuk om les te blijven geven en wil ik u graag meenemen in de mooie Franse taal en onze rijke cultuur!

Au plaisir de vous rencontrer !

Jacqueline Zeeuw       

Toen ik in de eindexamenklas zat  en nog niet wist wat ik daarna zou gaan doen, maakte ik me daar niet al te veel zorgen over, want om mij heen zag ik iedereen uiteindelijk een keuze maken voor een vervolgopleiding en daar vervolgens mee beginnen.

Maar dat was bij mij  niet het geval. Ik besloot toen om een jaar naar Frankrijk te gaan als au pair , om de taal beter te leren en om nog een jaar bedenktijd te hebben.  Ik vond Frans en Frankrijk altijd al  heel  leuk en mooi maar omdat  ik  absoluut niet voor de klas wilde, vond ik een studie Frans geen goede keuze.

Na dat jaar Frankrijk wist ik echter nog niet wat ik wilde. Ik besloot  toen om  toch  Frans te gaan studeren, en vervolgens “een  leuk  baantje” op de ambassade te vinden.  Maar  leuke baantjes op de ambassade liggen niet voor het oprapen  ontdekte  ik al snel.                           

Gelukkig  kon  ik van een studiegenote een cursus Frans  overnemen bij de Volksuniversiteit en ontdekte  ik hoe  leuk ik het vond om les te  geven aan vol- wassenen.

Toen we van Groningen naar Apeldoorn verhuisden na onze studies heb ik hier direct  contact gezocht met de Alliance Française. Ik had het geluk dat er net  een nieuwe docent nodig was, ik kon direct beginnen.

Dat is nu bijna 30 jaar geleden. En nog steeds geef ik met veel plezier les bij de Alliance. Ondertussen geef ik ook les op 2 middelbare scholen hier in Apeldoorn, de KSG en Parkendaal.

Jacqueline Zeeuw-Bakker