Alliances en résonance 2016

Concert Alliance en Résonance

 

La Fondation Alliance Française Paris is de overkoepelende organisatie van alle Alliances Françaises in de wereld. Met het project Alliances en résonance plaatst de Fondation elk jaar een bepaald land in de schijnwerpers. Het project heeft als doel de ontmoeting van verschillende culturen te bevorderen.


In 2016 staat Nederland centraal in het project Alliances en résonance. Alliance Française des Pays-Bas, de overkoepelende organisatie van alle Alliances in Nederland, beschouwt dit als bijzonder eervol. Het project wordt o.a. gefinancierd door de Fondation Alliance Française Paris, de Alliance Française des Pays-Bas en de Délégué Général aux Pays-Bas. fondation_af_paris

Alliance en résonance 2016 bestaat uit de volgende evenementen:

  • Concert - een concert op 4 juni 2016 in het theater van de Alliance Française de Paris met het optreden van de eersteprijswinnaars van het Concours de la Chanson Alliance Française 2014, 2015 en 2016, alsmede van enkele Franse en Nederlandse zangers;
  • Fototentoonstelling - een fototentoonstelling in het gebouw van de Alliance Française de Paris met als thema :  ‘Les Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo’. De tentoonstelling zal te zien zijn tot 24 juni 2016. 

Cursisten en leden van alle afdelingen van Alliance Française in Nederland konden tot 31 maart foto’s insturen voor de fototentoonstelling in Parijs. Uit alle ingezonden foto’s is een selectie gemaakt. Deze foto’s worden tentoongesteld in Parijs. Hier vindt u een overzicht van de ingezonden foto’s.

 

Zie ook het persbericht (2-6-2016).