Lezing en vertolking van Louise Amour Rotterdam • 15 november 2017

Soiree in het kader van de “Jour de la Langue française”  (9 november 2017)

Louise Amour - Christian Bobin

Grégoire Plus staat woensdag 15 november om 19:30 uur alleen op het podium bij de Alliance Française Rotterdam. Hij interpreteert dan nogmaals Louise Amour, van Christian Bobin, dat in 2016 voor het Festival Off d’Avignon werd aangepast.

Het wordt een avond om deze grote Franse auteur, “colporteur de magies quotidiennes” (ofwel: de colporteur van dagelijkse wonderlijkheden), te (her)ontdekken. Grégoire Plus is vorig jaar door de Académie Française bekroond.

“Ik word gek, maar niemand merkt het op :  het gezicht van Louise Amour vervulde de wereld. (…) Mij overkwam wat verslaafden overkomt :  ik werd een marionet van mijn eigen gebrek. In een andere eeuw zou er van mij zijn gezegd dat ik mijn ziel was kwijt geraakt. Een ziel is een vreemd iets, het is amper iets, iets langzaams, een korreltje licht, de zucht van een pasgeborene, de schaduw van een vogel op het riet van een meer, drie keer niks, en als je dat drie keer niks verliest, gebeurt dat zonder dat het pijn doet en bijna zonder dat je het opmerkt.”

Christian Bobin

Praktische informatie

Datum :  vrijdag 15 november 2017
Lezing en vertolking :  19:30 - 21:00 uur  •  zaal open :  19:00 uur
Tot slot is er gelegenheid over dit onderwerp van gedachten te wisselen onder het genot van een glas wijn.
Adres :  Alliance Française Rotterdam, Westersingel 14, 3014 GN  Rotterdam
Reservering :  cultuur@alliancerotterdam.nl
Entree  :  De Alliance gaat met de pet rond, zodat u naar uw waardering kunt geven.