Nederlandse sfeer in Parijs

Foto-expositie en concert van de Alliance Française des Pays-Bas

In een feestelijke ambiance heeft de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, mr. Ed Kronenburg, de fototentoonstelling in Parijs van de Alliance Française des Pays-Bas geopend.

 

De 45 foto’s hebben het thema Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo en zijn geselecteerd uit 175 inzendingen van leden van de 33 alliances in Nederland. De foto’s zijn opgehangen in een galerij van het gebouw van de Parijse Alliance Française. Het adres is 101 Boulevard Raspail, Paris 6eme en de tentoonstelling is open tot 20 juni. In gesprek met de Alliance Française des Pays-Bas heeft de ambassadeur het belang benadrukt van de kennis van de Franse taal en de Franse gewoonten voor mensen die in Frankrijk iets willen bereiken op zakelijk gebied.

Onder grote belangstelling heeft ambassadeur Ed Kronenburg de expositie in Parijs van de  Alliance Française des Pays-Bas geopend.

Onder grote belangstelling heeft ambassadeur Ed Kronenburg de expositie in Parijs van de Alliance Française des Pays-Bas geopend.

De foto's zijn opgehangen in de galerij van het gebouw van de Parijse Alliance Française.

De foto's zijn opgehangen in de galerij van het gebouw van de Parijse Alliance Française.

Alle ingezonden foto’s zijn te zien op de pagina foto-expositie in Parijs

 

Concert

Aansluitend op de opening werd in het theater van de Parijse Alliance een concert gegeven door de winnaars van het Nederlandse Concours de la Chanson van 2014, 2015 en 2016, Sterre Konijn, Stella-Louise Göke en Maria Pedano. Elk jaar wordt in Parijs een land in de schijnwerpers gezet waar de Alliance actief is in het kader van Alliances en Résonance. Nederland is dit jaar aan de beurt.

Alliance en résonance concert 2016

De voorzitter speelt op gitaar zijn partijtje mee met de winnaars van het Concours de la Chanson van de afgelopen drie jaar.