Persbericht Résonance

Alliances en Résonance

 

Persbericht

Utrecht, 31 mei 2016

 

Nederland kleurt Parijs

Chansonnières en foto’s uit Nederland in de Franse hoofdstad

 

 

De winnaars van het Nederlandse Concours de la Chanson van 2014, 2015 en 2016 treden op 4 juni in een speciaal concert op in het theater van de Alliance Française te Parijs. Diezelfde dag opent ook een expositie in het gebouw van deze Alliance met het thema: Les Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo. De expositie zal tot 20 juni voor het publiek te bezichtigen zijn.

 

Elk jaar wordt in Parijs een land in de schijnwerpers gezet waar de Alliance actief is. Nederland is dit jaar aan de beurt voor Alliances en Résonance. In Parijs geven de drie winnaressen van het prestigieuze Concours de la Chanson op 4 juni acte de présence in een show die wordt gepresenteerd door Christophe Chaplet (oud-winnaar van de publieksprijs). De zangeressen zijn Sterre Konijn, Stella-Louise Göke en Maria Pedano (2016). Ook Jamel Laroussi en zijn groep ‘Au p’tit bonheur’ treden op deze soirée franco-néerlandaise op. De avond begint om 20.00 uur.

 

Het concert is gratis, maar men dient wel te reserveren bij: http://wqd.nl/MVXb. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Adres: 101 Boulevard Raspail, Paris 6eme

Datum: 4 juni 2016

Aanvang: 20.00 uur

 

De foto-expositie heeft als thema Nederland, het land van fiets en water. De Nederlandse Alliance Française heeft uit vele inzendingen van de leden 40 foto’s geselecteerd. De kwaliteit van de inzendingen bleek verrassend hoog. Op 4 juni wordt de tentoonstelling geopend om 18.00 uur door de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, Ed Kronenburg. Toegang tot deze vernissage is op uitnodiging. De expositie is open van 09.00 uur.

 

Adres: 101 Boulevard Raspail, Paris 6 eme

Datum: 4 juni 2016

Opening: 16.00 uur

 

Christophe Chaplet, Presentator in Parijs

Christophe Chaplet, Presentator in Parijs

 

 

 

Enkele van de ruim 40 foto's op de tentoonstelling in Parijs: