Programma 2016-2017

Cultureel programma 2016-2017 voor foto’s klik hier

Datum

Omschrijving soirée

08-09-2016

Soirée de bienvenue – Kennismaking, informatie over cursus, groepen en culturele programma.

10-10-2016

Optreden Andy ArntsMontmartre mon amour

Locatie: Picasso Lyceum, Paletsingel 38c te Zoetermeer
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Rond 1900 was Montmartre hét centrum van de artistieke avant-garde en de populairste uitgaanswijk van Parijs. Op de ‘Butte’ verrezen talrijke cafés, bordelen en cabarets die door kunstenaars als Picasso en Modigliani werden bezocht en vereeuwigd. Tijdens deze interactieve lezing laat Andy Arnts deze roemruchte tijd herleven met boeiende verhalen, anekdotes, muziek en filmbeelden van Le Chat Noir, Le Lapin Agile en natuurlijk Le Moulin Rouge. De bezoekers mogen hun zangtalenten laten horen in legendarische chansons van Aristide Bruant en Yvette Guilbert en maken kennis met de opmerkelijke levens van o.a. revuedanseres La Goulue, kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec en Lolo, de schilderende ezel die op de Salon des Indépendants van 1910 grote bewondering oogstte bij het nietsvermoedende publiek.

24-11-2016

Optreden Frédéric DorfmannLa victoire en chantant

Locatie: Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1 te Zoetermeer
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

La Victoire en chantant (de la guillotine au mariage gay)

Twee eeuwen Franse geschiedenis in een vijfentwintigtal chansons…

Frédéric Dorfmann neemt u zingend en vertellend mee van de Guillotine naar het …. homohuwelijk. Het is een onderhoudend, educatief en verrassend programma waarbij humor en dramatiek een belangrijke rol spelen. Naast de événements incontournables … veel smeuïge anekdotes! Beroemde zangers/zangeressen komen aan bod, zoals Trénet, Duteil, Moustaki, Lama, Vian, Ferrat, Perret, Barbara, L.Lemay, maar ook onbekende en anonieme componisten. Frédéric begeleidt zichzelf op de gitaar, op eigenwijze en vooral bescheiden wijze.

09-02-2017

Optreden Anja-Hélène van ZandwijkCinéma contemporain: Les lieux et le paysage

Locatie: Picasso Lyceum, Paletsingel 38c te Zoetermeer
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Eigentijdse bioscoopfilms

Philippe Claudel, Bruno Dumont, Abdellatif Kechiche, François Ozon, Jean-Pierre Jeunet, Michaël Haneke, les frères Dardenne…  Zij worden algemeen erkend als Franse regisseurs waar je niet omheen kunt als je het over de hedendaagse Franstalige cinéma hebt. Enkele andere veelbelovende filmmakers zoals Xavier Dolan en recente successen uit de filmwereld.

Keuze van filmscènes waarin ruimte een belangrijke rol speelt, van oneindige luchten en velden zover het oog reikt tot afgesloten ruimtes om de psychologische toestand van het personage weer te geven. Enkele locaties waar films zijn opgenomen en hun metamorfose of lyrische omzetting in de film. Presentatie en enkele filmfragmenten.

10-04-2017

Soirée de clôture – Terugblik cursusjaar, bedanken docenten en een culturele activiteit.