Concours de la Chanson française – le 17 mars 2019

Bestel NU uw kaarten bij Theater Diligentia !!!

Tarieven, inclusief garderobe en een drankje in de pauze:
Normaal tarief: € 24,50 ;
AF Tarief voor leden en cursisten: € 22,00 met kortingscode (deze code is opvraagbaar per mail: breda@afpb.nl)
CJP tarief: € 21,00

 

Het chanson LEEFT! Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae:  tijdens de finale van het Concours de la Chanson Alliance Française, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten.

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het onder andere Wende Snijders, Alderliefste en zelfs het trio Zazí, die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 34 edities nooit veranderd: mensen laten genieten van de kracht én de schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat.

 

Foto: "Davine"

 

Machteld van der Gaag wint 34e Concours de la Chanson française 2018

De Amsterdamse Machteld van der Gaag heeft de finale van het Concours de la Chanson gewonnen en kreeg de Grand Prix Alliance Française 2018 uitgereikt. Ze werd begeleid door pianist Nico van der Linden. “Pure professionaliteit”, constateert jurylid Tonny Eyk over de zangeres die in Parijs en Londen is opgegroeid. Medejurylid Mylou Frencken stelt kortweg vast dat je “gewoon niet om haar heen kan”.

Nico van der Linden en Machteld van der Gaag
foto :  Michel Budry

Acht chansonnières en chansonniers uit binnen- en buitenland namen het zondag 18 maart 2018 tegen elkaar op in het Haagse theater Diligentia. In de strijd om de overige prijzen ging de Prix du Public TV5MONDE naar de Belgische ZEM. Zij is geboren in Ethiopië en als driejarig kind geadopteerd door een gezin in Gent. Zij ontroerde het publiek met haar harp en het zelf geschreven lied dat zij niet Gent, maar Gent háár heeft gekozen. De Prix Wallonie - Bruxelles is naar De Nijmeegse groep Smooth Operators gegaan en de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes is bij virtuoos gitarist en zanger Wim Steenbakker terechtgekomen.

De presentator van dit muzikale feest was muziekproducer Bo van der Meulen. De jury werd voorgezeten door Frances Gramende. De begeleiding van de artiesten was in handen van Judith Bosch en de regie van de middag werd gevoerd door Nico Knapper.