Caroline Rutten – winnares Concours de la Chanson française 2019

WINNARES 35ste CONCOURS DE LA CHANSON FRANCAISE : CAROLINE RUTTEN

 

Op zondag 17 februari 2019 vond de finale plaats van het 35ste Concours de la Chanson française in Den Haag.

De 22-jarige Caroline Rutten uit Duiven heeft de Grand Prix Alliance Française 2019 gewonnen van de 35ste editie van het Concours de la Chanson. Samen met Dirk Overbeek op accordeon en Job Huiskamp op cello stal zij zondag de show in Theater Diligentia.

De winnares heeft pas onlangs het Frans als taal om te zingen ontdekt. “Maar ik ga er zeker mee door. Het is prachtig”.

De jury, bestaande uit Tonny Eyk , Philippe Elan en Frances Gramende, noemde het niveau van de finale ongekend hoog.

De Prix du Public TV5MONDE is na een spannende stemming gegaan naar de Belgische Mélanie Pècher en de Prix Wallonie - Bruxelles ging naar de Maastrichtse zangeres Francine Recca, begeleid door gitarist Romain van Beek. Tot slot werd Julie Huard gelauwerd met de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes.

Caroline Rutten

Voor foto's van de finale 35e CdelaC 2019

 

VOLGENDE EDITIE VAN HET CONCOURS: ZONDAG 16 MAART 2020!

 

Het chanson LEEFT! Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae:  tijdens de finale van het Concours de la Chanson Alliance Française, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten.

Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het onder andere Wende Snijders, Alderliefste en zelfs het trio Zazí, die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

De missie van deze voorstelling is in de afgelopen 35 edities nooit veranderd: mensen laten genieten van de kracht én de schoonheid van Franstalige muziek. Of het nu om het traditionele of het moderne chanson gaat.

 

Foto Davine