Actueel

Bezoek onze Facebookpagina voor meer actueel nieuws en leuke wetenswaardigheden over Frankrijk!Facebook VK
 

BELCRUM BEACH - ZONDAG 9 JUNI 16.00 uur - Crêpe Brulée

De humoristische, eigentijdse Franse chansons van de zevenkoppige band Crêpe Brulée spreken bij onze zuiderburen al een breed publiek aan: de ene keer opzwepend en afmattend, dan weer ingetogen en verhalend. Op zondagmiddag 9 juni staat het gezelschap op het strandpodium van Belcrum Beach in Breda.

Manuel Haustraete besloot in 2014 het platvloers Frans dat hij zich eigen had gemaakt op papier te zetten en er wat melodieën bij te verzinnen. Zijn vriend cabaretier Wim Perneel kwam er bij met z'n gitaar. Samen hebben ze zich in een avontuur gestort met als missie de wereld iets nieuws te laten horen. Humoristische teksten met een revolutionair hoekje werden gevat in een mengeling van jazz, folk en rock-en-roll. Het begin van Crêpe Brulée was daar! 

Zangeres Greetje Vanfleteren sloot zich al snel bij hen aan, niet veel later gevolgd door saxofonist Frederic Feys, accordeonist Dirk Moens, drumster Hanne Vanraes en “Monsieur” Pascal Declercq op contrabas. Een mengelmoes van jong en oud Zuid-West-Vlaams talent dat met grote veelzijdigheid een glimlach op gezichten kan toveren. Met een zinderende sax, charmante accordeon, strakke percussie en een contrabas als muzikaal kloppend hart. Begin maart bracht Crêpe Brulée de veelbelovende debuut-cd “Vilain Garcon” uit. De energie van Crêpe Brulée moet je echter vooral live beleven!

Locatie: Veilingkade 12-15. Voor meer informatie: www.belcrumbeach.nl

 
EERSTVOLGENDE AF-ACTIVITEIT: CAFE FRANCAIS - le mardi 25 juin 2019
 
FILMNIEUWS
 
* FILMTHEATER FANFARE, OUDENBOSCH. Leden AF krijgen op vertoon van de carte nationale € 1,00 korting!
Adres: Markland College, Pagnevaart 7, Oudenbosch) - Filmtips volgen zodra de nieuwe films bekend zijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CHASSE CINEMA: leden AF krijgen op vertoon van de carte nationale € 1,00 korting!
 
Kijk voor het actuele programma op: https://www.chasse.nl/cinema/programma

Dit aanbod is een doorlopende korting die geldig is zolang u lid of cursist bent en de Carte Nationale vertoont. Een mooie aanbieding, want we mogen fraaie Franse films verwachten dit jaar.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • De korting geldt enkel voor houders van de Carte Nationale, dus niet voor hun gezelschap zonder pas.
  • De korting is niet stapelbaar (mensen met een Chassé Cinemapas krijgen niet én Chassé Cinemapas-korting én Carte Nationale-korting).
  • De korting is enkel verkrijgbaar in het Bespreekbureau in het theater; er is geen kortingscode beschikbaar voor het kopen van online kaarten.

Actuele filmtips: juni  2019                                                      

Nous finirons ensemble

vanaf donderdag 6 juni

 

 

Le semeur – vanaf donderdag 13 juni

Sauvage | special: gay film

dinsdag 25 juni 2019, 19:20 uur

 

Wist U dat Frans de op 4 na meest gesproken taal ter wereld is?