Activiteiten

Met de Carte Nationale, het bewijs van lidmaatschap, heeft u meestal gratis toegang tot alle activiteiten van de AF Coeur de Zélande.  Niet-leden en andere belangstellenden kunnen onze culturele activiteiten bijwonen tegen betaling van een toegangsprijs.

 

Van oktober tot en met mei elke vierde dinsdag van de maand 20.00 – 22.00 uur 
Terminus te Goes Café français. Gratis toegankelijk voor een ieder die maar wil. Lid of geen lid. Beginner of gevorderde. De bezoekers praten Frans met elkaar, onder het genot van een drankje. Consumpties zijn voor eigen rekening.  GAAN NIET DOOR VANWEGE CORONA

Zaterdag 26 oktober 2019 – 20.00 uur
Amicitia te Kloetinge
Feestelijke opening van het nieuwe seizoen ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van onze afdeling. 

In november 2019 – 20.00 uur
Porgy en Bess, Terneuzen
Lezing over Maurice Maeterlinck, Nobelprijswinnaar Literatuur. In samenwerking met de afdeling Zeeuws-Vlaanderen.

Op 14 februari 2020 – 16.00 uur
Terminus te Goes
Algemene Ledenvergadering

OP 20 februari 2020 – 19.00 uur
Sportkantine Ostrea lyceum te Goes

Le Grand Bain

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen.
Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.
De feelgoodfilm Le Grand Bain van Gilles Lellouche is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. De film is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.

 

7 april 2020 
Amicitia te Kloetinge

Lezing door Monelle Gonneau over haar eiland La Reunion. IS NIET DOORGEGAAN VANWEGE CORONA

 

Concours Visions d’Europe
Jaarlijks organiseert de Alliance Française des Pays-Bas een opstelwedstrijd (in het Frans) voor middelbare scholieren. Hieraan doen ook vaak leerlingen van de Goese scholen mee en zij zijn meerdere keren in de prijzen gevallen. In 2018 behaalde Manon de Zwarte (Ostrea Lyceum Goes) zelfs de eerste plaats.

Foto’s van onze activiteiten vindt u via deze link.