Reizen met de Alliance Française

Parijs


Parijs is in 2019 wederom een populaire reisbestemming voor de diverse Alliances Françaises in Nederland, maar elke reis heeft zijn eigen karakter.

Alliance Française Twente
21-22-23-24-25 maart
Voor de liefhebber van theater geeft de site van AF Twente (afpb.nl/twente) u meer informatie over deze specifieke theaterreis. Elke dag volgt u een atelier als voorbereiding op het theaterstuk dat u gaat zien. Van 17e eeuws tot hedendaags, geïnspireerd op Franse literatuur en het festival van Avignon.

Alliance Française Nijmegen
29-30-31 maart
Bij deze driedaagse busreis stelt u zelf uw programma samen uit het gevarieerde aanbod en onder deskundige leiding ontdekt u de mooiste kanten van Parijs.

Alliance Française Eindhoven
30-31 maart
Deze tweedaagse busreis geeft u de gelegenheid de bekende wijken Quartier Latin, Montparnasse en Montmartre te bezoeken. Ook een boottocht over de Seine maakt deel uit van het programma.

Alliance Française Breda
5-6-7 april
Deze nieuw aangeboden reis naar Parijs is georganiseerd rondom het thema: Les ateliers des artistes. Zie voor meer informatie de site van Breda: afpb.nl/breda

Alliance Française Deventer/Zuthen
23 - 26 april
De Alliances Françaises Deventer en Zutphen organiseren wederom gezamenlijk een culturele stedenreis naar Parijs. Zie voor meer informatie de site van Deventer: afpb.nl/deventer


Andere bestemmingen
Alliance Française Gouda
29-31-31 maart
Baie de Somme
Naast een verblijf in het mooie Manoir de la Canche en een bezoek aan de abdij van Valloires en een aantal andere plaatsen in de Baie de Somme staan er twee culturele activiteiten in de avond gepland.

Alliance Française Maastricht
12-13-14 april
Straatsburg
Onder de deskundige begeleiding van Nico Nelissen worden het cultureel erfgoed en de hedendaagse architectuur en stedenbouw van deze Europese stad bezocht. Zie voor meer informatie de site van Maastricht: afpb.nl/maastricht

Alliance Française Hoorn
16, 17, 18 mei
Elzas
Vanuit standplaats Mulhouse worden prachtige plaatsen als Obernai, Riquewehr, Colmar en Eguisheim bezocht, met aandacht voor de wijnen van de streek.

Alliance Française Zwolle
30 mei t/m 2 juni
Amiens en Picardië
De interessante stad Amiens en haar omgeving worden tijdens deze ‘voyage découverte de la gastronomie et de la région picarde’ bezocht.

Alliance Française Utrecht
29 mei t/m 2 juni
Rouen et ses environs
Vanuit Rouen worden het dorpje La Bouille, de abdij van Jumièges en de tuinen van Monet in Giverny bezocht. Ook Rouen en haar vele bezienswaardigheden staan op het programma.

Dagexcursies en nog aan te kondigen reizen

Alliance Française Zeeuws-Vlaanderen
4 mei
Lens en Lewarde
Tijdens deze ééndaagse reis bezoekt u het prachtige museum het Louvre en het Mijnmuseum.

Op de sites van Dordrecht (11-14 april), Roosendaal (zaterdag 18 mei) en Walcheren (excursie naar Lille in mei) wordt binnenkort meer reisinformatie verstrekt.