Apprendre le français

TV5MONDE biedt docenten Frans en hun leerlingen een breed en aantrekkelijk hulpmiddel voor het onderwijs in de Franse taal.

In samenwerking met CAVILAM heeft TV5MONDE zelf een speciale lesaanpak ontwikkeld - ‘Apprendre & Enseigner’. Hier zijn geen boeken voor nodig, alles gaat via de website.

Zo kan TV5MONDE makkelijk inspelen op veranderingen en blijft alle informatie zo up-to-date mogelijk.

TV5MONDE geeft tips welke eigen programma’s goed te gebruiken zijn in de Franse les via de ‘fiches pédagogiques’. De Franstalige website van TV5MONDE is enorm uitgebreid en biedt vele mogelijkheden voor het gebruik van de Franstalige zender in de klas, zonder dat het veel tijd hoeft te kosten.

De aparte webpagina van ‘Apprendre & Enseigner’ biedt opdrachten bij te downloaden filmpjes op verschillende niveaus.

Frans leren (studentensite)

Frans leren (docentensite)


WEB TV JEUNESSE

TiVi5MONDE PLUS, gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar, is de eerste Franstalige educatieve Web TV voor de jeugd. Deze website is gratis te bezoeken en beschikbaar in heel Europa*.  Deze dienst vult het aanbod van TV5MONDE aan om nog gemakkelijker toegang te krijgen tot de jeugdprogramma´s.

Deze innoverende service biedt de kinderen van francofone en natuurlijk ook francofiele families de toegang tot de Franse taal door kwaliteitsprogramma´s beschikbaar te stellen in een veilige omgeving. Bovendien zijn deze programma´s niet gebonden aan vaste uitzendtijden.

Tivi5mondeplus