Reis Parijs 2008

 
De organisatoren van de reis naar Parijs, Willy Smit en Linda Eggen, kunnen tevreden terugkijken op een zeer geslaagd weekend.
 
Vrijdag 26 september om 06.00 uur vertrok de bus richting Oosterhout om daar nog een aantal deelnemers op te pikken. De reis verliep voorspoedig ondanks enkele meningsverschillen met de chauffeuse. Na enkele tussenstops arriveerden we om 17.00 uur in het hotel.
Teleurstelling alom want het hotel werd grootscheeps verbouwd. Gelukkig waren de kamers al klaar en zagen er prima uit. De eetzaal en de bar waren onderhevig aan een grote renovatie en derhalve niet te gebruiken.
Het ontbijt werd gebruikt op de hotelkamer en een “afzakkertje” aan de bar werd elders genuttigd. Voor alles is een oplossing!
 
Nadat een ieder zich had opgefrist vertrok de groep met de metro richting Quartier Latin. Daar was een wandeltocht uitgezet. Een stralende zon in een blauwe hemel en een temperatuur van 20ºC deed alle vermoeienissen vergeten. De groep splitste zich in kleine groepjes en een ieder ging op eigen wijze de wijk, de barretjes en restaurantjes verkennen.
 
 
Zaterdag 27 september werd men in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan twee excursies.
In de ochtend werd door belangstellenden Musée du Quai Branly bezocht.
Sinds de opening in 2006 is dit stijlvolle gebouw een grote toeristische attractie.
Het herbergt 3500 voorwerpen uit de omvangrijke staatscollectie niet-westerse
kunst, één van ‘s werelds grootste collecties. 
De deelnemers kwamen tijd en ogen tekort om al dit moois te aanschouwen.
 
In de middag heeft men onder leiding van een Engelssprekende franse gids de opera “La Bastille” kunnen bezichtigen. Een zeer indrukwekkend hedendaags (1988) gebouw van in totaal 14 verdiepingen waarvan 6 verdiepingen onder de grond zijn gesitueerd. De deelnemers kregen de gelegenheid om het gebouw van boven tot onder te bezichtigen. Ook achter de coulissen en op het toneel.
Spectaculair om te zien hoe de enorme decors met liften worden verplaatst.
De akoestiek is zo ontworpen dat geen gebruik wordt gemaakt van geluidsinstallaties.
Alle deelnemers waren onder de indruk van dit immense gebouw.
 
In de namiddag besloot een groepje “helden” zich te wagen aan een fietstocht door Parijs. Een echte uitdaging omdat ook het drukke verkeer op de Champs-Élysées werd getrotseerd. Op de Place de la République was er echter één pechvogel, die nadat hij plotseling moest remmen, over de kop ging. Hij moest deze onfortuinlijke val bekopen met gekneusde ribben. Lachen was niet meer zijn hobby. Met forse pijnstillers kon hij toch nog een beetje genieten van het weekend. Bert, hulde aan je doorzettingsvermogen!
 
In de avond was een Lichttoer door Parijs gepland. Door ziekte van de chauffeuse werd dit helaas geannuleerd!
Een ieder ging zijn eigen weg om de laatste avond Parijs te beleven. Veel terrasjes en live muziek in de straten bracht een ieder in vrolijke stemming.
 
 
Zondagmorgen 28 september na het verzamelen van de bagage volgde een wandeling langs het “Canal Saint Martin” naar de wijk “Marais”.
Het eindpunt was “Place de la Bastille” waar de bus ons wachtte voor het vertrek naar Nederland.
Na een voorspoedige terugreis arriveerden we om 22.00 uur in Den helder.
Moe, maar zeer voldaan werd afscheid genomen van een prachtig weekend Parijs.
 
Een foto-impressie kunt u vinden:  
Met dank aan Henk Leenders en Nancy Jager voor het beschikbaar stellen van de foto’s.
 
Hulde voor de organisatoren Willy Smit en Linda Eggen die er ieder jaar weer in slagen om met hun optimisme, vrolijkheid, tact, kennis en energie een onvergetelijk weekend te organiseren waar iedereen met plezier op terugkijkt.
 
We kijken uit naar volgend jaar waarin Reims op het programma staat.
 
 
Verslag: Nancy Jager – Mullens
Bronnen: internet