Nieuws

 

 

Cursusjaar 2017-2018

De cursus in Den Helder is gestart op donderdag 5 oktober.
De cursus op Texel is gestart op dinsdag 3 oktober. Evenals voorgaande jaren zijn er op Texel twee groepen gevormd.

Dit seizoen is de rode draad van de lessen op Texel  “à boire et à manger”. De Franse film die de cursisten samen gaan kijken en de slotavond zullen zoveel mogelijk bij dit thema aansluiten en ook in de ‘gewone’ lessen wordt er aandacht aan besteed.

Door een intensieve reclamecampagne kunnen we zowel in Den Helder als op Texel nieuwe cursisten begroeten. In Den Helder zijn 8 groepen gevormd.

Wij wensen alle cursisten en leden veel plezier in het komend studiejaar en we zien u graag op de culturele avonden.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website

 

 

Soirée Musicale 

Vrijdag 20 oktober starten we het nieuwe seizoen met een Soirée Musicale.

In Windkracht 13 treden voor ons op: PadamPadam.

Peter van Dijk en Eric de Reijer zingen en spelen bekende en onbekende chansons van o.a. Edith Piaf, Jaques Brel, George Brassens en Charles Trenet.

PADAMPADAM is het franse chanson, een accordeon, de klanken van vroeger, de echo’s van nu. PADAMPADAM is de sfeer van de Parijse cabarets, waar muzikanten één waren met de cafégangers.
PADAMPADAM benadert het publiek vaak op een directe manier, waarin het publiek een rol in het gebeuren krijgt.
PADAMPADAM is de hartstocht, het verzetslied, de poëzie van de staat, een persoonlijke aubade aan uw voeten.

PADAMPADAM speelt met name akoestisch.

Accordeon en zang: Eric de Reijer 

Zang en accordeon: Peter van Dijk 

Wij verwelkomen u graag vrijdag 17 maart 2017 

Galerie Windkracht 13,

Westgracht 107-109 te Den Helder.

Aanvang 20.00 uur.

Entree: € 8,00. Leden en cursisten gratis!

 

Voor meer informatie: klik hier 

 

Culturele activiteiten 2017-2018

De meesten van u zijn nog in vakantiestemming en genieten van mooie zomerse dagen. Het bestuur van de Alliance Française Den Helder is alweer druk doende met het vaststellen van het cultureel programma 2017-2018 en het voorbereiden van de lessen. Ook dit jaar kunnen we u een gevarieerd programma aanbieden.

Voor de lezingen hebben we Marc Defossez en Christianne Muusers uitgenodigd en voor de Soirées Musicales komen PadamPadam en Frédéric Dorfmann naar Den Helder.

Ook is er natuurlijk weer het Franse Dictee en het seizoen wordt afgesloten met de traditionele Slotavond, de kaas- en wijnavond.

 

Voor meer informatie: klik hier 

 

 Reis Parijs 2017

De reis naar Parijs vond dit jaar plaats van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2017.

Vrijdag 29 september om 06.10 uur vertrok een volle bus richting Parijs,
via een tussenstop bij de Texelse boot waar onze Texelse medereizigers instapten. Rond 15.30 uur kwamen we aan in Parijs. Na inchecken begonnen we welgemoed aan een wandeling door het park “La Villette”. Een prachtig  park waar Laetitia veel kon vertellen over de vele monumenten en wetenswaardigheden.

Na de wandeling ging een ieder op eigen gelegenheid op zoek naar leuke restaurantjes voor een hapje en een drankje. 

Zaterdag 30 september stond een excursie met gids gepland naar “La Basilique Cathédrale de Saint-Denis”. De excursie was indrukwekkend en we leerden veel over de geschiedenis van Frankrijk, met name over de Franse koningen en keizers. In de ochtend nog een klein beetje regen maar daarna licht bewolkt met veel zon!

Na de excursie ging een ieder zijn  gang. ‘s Avonds werden we door de bus opgehaald vanaf de Place de la Concorde. Jan, onze chauffeur, zorgde voor een bijzondere lichttour langs alle bezienswaardigheden.

Zondag 1 oktober vertrokken we met de bus voor een excursie naar “Château Pierrefonds”, gelegen in het dorpje Pierrefonds, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Parijs. Een prachtig kasteel en zeer de moeite waard om te bezoeken.

Na het bezoek aan het kasteel bezochten we het dorpje, waar nog even van het Franse leven kon worden geproefd. Op het kleine marktpleintje stonden vele kraampjes. Ook was er een gezellig restaurant waar heerlijke koffie werd geschonken. De “boulangers” verkochten heerlijke belegde broodjes die gretig aftrek vonden. Ideaal voor de lunch.

Begin van de middag vertrokken we richting Nederland.

De deelnemers waren zeer enthousiast en kijken weer uit naar de volgende reis.

De reisleiders, Laetitia en Frits, hebben al leuke ideeën voor de reis van volgend jaar.

Voor een foto impressie: klik hier

 

Sponsor worden

De Alliance Française Den Helder is een non-profit organisatie. Dit betekent dat de culturele avonden worden bekostigd uit de inkomsten van leden en cursisten.

Om een kwalitatief hoge invulling te geven aan de culturele avonden is veel geld nodig. Daarom zijn we op zoek naar sponsoren. Als u overweegt de Alliance Française Den Helder financieel te ondersteunen of meer informatie wilt, kunt u zich in verbinding stellen met de penningmeester Alliance Française Den Helder. Sponsoren worden vermeld op onze website, zoals Mooij Management, met dank!

 

Zie website

 

Cinema Zevenskoop

Cinema Zevenskoop vertoont regelmatig Franstalige films.

Voor het aktuele programma en/of meer informatie www.cinemazevenskoop.nl

Cinema Zevenskoop is gevestigd aan het Julianaplein 43, 1781 HA Den Helder. Telefoon: 0223-610941

 

Website Alliance Française Den Helder

Heeft u vragen of opmerkingen betreffende de website zend dan een e-mail naar:klik hier