Kindercursus Frans

Kindercursus Frans

 

Heerlijk, als uw kinderen op reis of in de vakantie hun eigen weg weten te vinden in een ander land. Geweldig, als een vreemde taal geen barrière meer is voor interactie met de omgeving maar er juist toe uitnodigt. Zo’n onbevangenheid in het contact; welke ouder gunt z’n kinderen dat nou niet? Het geeft bovendien vertrouwen dat de kinderen ook in de toekomst hun weg wel weten te vinden.

 

‘ONTMOETINGSTAAL’

De Alliance Française (AF) heeft zich ten doel gesteld kinderen die ervaring aan te bieden en ze zo een voorsprong te geven met een basiscursus Frans. De AF helpt kinderen hun drempelvrees te overwinnen. Dat is het belangrijkste doel van deze cursus. Geen saaie grammatica, maar directe toepassing van wat uw kind heeft geleerd. Taal die daadwerkelijk wordt gebruikt, ontwikkelt zich bij het kind ‘als vanzelf’, zo blijkt. Op enkele basisscholen in Vught en Rosmalen worden deze cursussen aangeboden.

 

LE PETIT TOUR (Groep 4 tot en met 6).

De cursus bestaat uit tien virtuele etappes in de Tour de France. Elke etappe biedt gelegenheid tot een nieuwe categorie vaardigheden. Door in te haken op de wielerwedstrijd en door een professionele vormgeving sluit ‘Le Petit Tour’ aan bij de leefwereld van de jeugd, Dat de introductiecursus affiniteit schept met een ‘vreemde’ cultuur is een extra voordeel. De cursus omvat 10 lessen van ieder één uur en het lesgeld bedraagt €75 (+ €10 lesmateriaal).

 

SUPER MAX 1 (Groep 7 en 8, kinderen die eerder ‘Le Petit Tour’ hebben gevolgd of anderzijds enige ervaring met het Frans hebben).

Voor de leerlingen uit de twee laatste groepen van de lagere school gebruiken we de methode ‘Super Max 1’. Deze biedt een voorbereiding op het Frans in de brugklas. De cursus is vooral gericht op spreken en begrijpen. Na het volgen van de cursus kunnen kinderen zich bijvoorbeeld in het Frans voorstellen en eenvoudige vragen stellen en beantwoorden. De cursus omvat 10 lessen van ieder één uur en het lesgeld bedraagt €75 (+ €15 lesmateriaal).

Gun uw kind een korte cursus Frans. Het heeft er vervolgens een leven lang plezier van!

 

Aanmelden en meer informatie:    Alliance Française Bois-le-duc (’s-Hertogenbosch)

Contact: Ingrid Scholte, tel. 06-10780247

secr.boisleduc@afpb.nl