Bienvenue – Welkom

Is de taal voor U ook een brug naar uw Franse kennis(sen) ? 
Dan bent U hier …..’à la bonne adresse’.  
Dé specialist in taalcursussen Frans voor bijna alle niveaus!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte liefhebbers van de Franse taal, 

Op vrijdag 21 februari a.s. organiseert de Alliance Française in Dordrecht een lezing over het leven van president Macron van Frankrijk. De historicus Niek Pas, die het boek Macron en de nieuwe Franse revolutie schreef is onze spreker. 

Emmanuel Macron is 42 jaar en sinds mei 2017 president van Frankrijk. Hij wil de Franse economie en samenleving moderniseren en de almacht van de Franse staat terugdringen zonder in de val van marktwerking en multiculturalisme te vallen. Hij streeft naar een nieuwe moraal in de politiek, naar nieuwe vormen van samenwerken, een slagvaardiger parlement, een grotere mate van burgerparticipatie en hij is een Europeaan in hart en nieren.

U hoort alles over zijn persoon en zijn carrière naar het presidentschap van Frankrijk (2017). Niek Pas vertelt op meeslepende wijze over zijn jeugd, partnerkeuze, studietijd, overstap van bankwereld naar politiek, ministerschap, eigen politieke beweging, verkiezingscampagne, overwinning en ontnuchtering.

De lezing wordt gehouden in het Nederlands, in The Movies, Nieuwstraat 62 te Dordrecht en de toegangsprijs voor niet-leden bedraagt € 7,50. Toegang tot de zaal 19.30u en aanvang 20.00u. 

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar:
secr.dordrecht@afpb.nl

Informatief voor cursusdoeleinden.
Elke dag een nieuw onderwerp.
 
7 jours sur la planète
 
 
Frans leren met TV5MONDE
via het internationale nieuws
(met ondertitels in het Frans)