Alliances en résonance / Fotowedstrijd AFPB

 

Alliances en résonance


Het project ″Alliances en résonance″ van La Fondation AF de Paris heeft als doel elk jaar een land in de schijnwerpers te zetten waar de Alliance actief is om zodoende de ontmoeting van de verschillende culturen te bevorderen. Zie www.fondation-alliancefr.org  

In juni 2016 de beurt is van AF des Pays-Bas. Dit project bevat twee aspecten : – Een concert in het theater van AF Paris met het optreden van de eerste prijswinnaars van de Concours de la Chanson AFPB 2014, 2015 en 2016, alsmede Franse en Nederlandse zangers, op 4 juni 2016, – Een fototentoonstelling in het gebouw van de AF Paris met het thema: ‘Les Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo’ in juni en juli 2016. De tentoongestelde foto’s zullen door de verschillende alliances worden gemaakt en aangeleverd.

 

Een feest op het podium

In het theater van de Parijse Alliance is een concert gegeven door de winnaars van het Nederlandse Concours de la Chanson van 2014, 2015 en 2016, Sterre Konijn, Stella-Louise Göke en Maria Pedano.

Elk jaar wordt in Parijs een land in de schijnwerpers gezet waar de Alliance actief is in het kader van Alliances en Résonance.

Nederland is dit jaar aan de beurt.

Meer weten? Klik hier of lees het persbericht onder nieuws.

 

 

Foto Tentoonstelling : Les Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo

In een feestelijke ambiance heeft de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, mr. Ed Kronenburg, de fototentoonstelling in Parijs van de Alliance Française des Pays-Bas geopend.

De foto’s zijn geselecteerd uit 175 inzendingen van leden van de 33 alliances in Nederland. De ambassadeur benadrukte het belang van de kennis van de Franse taal en de Franse gewoonten voor mensen die in Frankrijk iets willen bereiken op zakelijk gebied.

 

Klik voor alle ingezonden foto’s hier

fiets