Cursussen

Cursus informatie

institut-de-france-vu-du-pont-des-arts-paris

institut-de-france-vu-du-pont-des-arts-paris

 

 

Inschrijving en betalingsvoorwaarden

 

 INSCHRIJF-/TESTAVOND Cursusjaar 2019-2020

 

10 en 19 september 2019

Van 19 uur tot 21 uur

In het gebouw van scholengemeenschap

 

Sint-Joriscollege 
Roostenlaan 296 –
5644 BS Eindhoven

 

Mevr. Sophie Héry
Tel.: 06 83 21 47 77  
cursus.eindhoven@afpb.nl


U kunt zich natuurlijk ook inschrijven via onze website

https://afpb.nl/eindhoven/

maar als u niet helemaal zeker bent van uw instapniveau, bent u van harte welkom om geheel vrijblijvend eens de sfeer te proeven, te praten met onze docenten en / of deel te nemen aan de instaptoets.

 

Schrijft u zich in ná 1 september dan heeft u nog een week na uw inschrijving de tijd om eventueel te annuleren. Daarna is uw inschrijving definitief en bent u verplicht het verschuldigde lesgeld te betalen, ook al wordt uw bijdrage pas in oktober/november van uw rekening afgeschreven.*

 *Er vindt dus geen restitutie van lesgeld plaats!

  

 

Cursusaanbod

Het cursusaanbod van Alliance Française Eindhoven is zeer divers, voor elke doelgroep is er een geschikte cursus te volgen.  Alliance Française Eindhoven streeft naar een constante kwaliteitsverbetering in het aanbod van haar onderwijs. Daartoe heeft zij de aanbevelingen overgenomen zoals die zijn geformuleerd in een resolutie van de Raad van Europa in november 2001.

 

Op deze manier garanderen we de professionaliteit van onze opleidingen en bereiken we een internationale erkenning van onze en uw resultaten. Bij sollicitaties en andere formele situaties kan deze erkenning een groot voordeel betekenen.

 

Dit zogenaamd Gemeenschappelijk Europees Referentiekader ( CECR )beschrijft vijf types taalvaardigheden (luistervaardigheid, leesvaardigheid, gesproken interactie, productief spreken en schrijfvaardigheid). Verder zijn er zes verschillende niveaus (aangeduid met A1 t/m C2). Ook andere Europese talen hanteren dit systeem.

We richten onze cursussen en leermethodes in volgens dit referentiekader.

Niveaus

codes

verklaring

ERK-A1

A1

Basisniveau

Beginners I

A1.1

Beginners met geen enkele kennis van de taal

Beginners II

A1.2

Basiskennis van de taal, bekend met alledaagse uitdrukkingen en elementaire zaken.

ERK-A2

A2

Overlevingsniveau

Beginners III

A2.1

Circa 3 jaar schoolfrans

Beginners IV

A2.2

Bekend met vaak voorkomende uitdrukkingen en gespreksvoering over elementaire zaken.

ERK-B1

B1

Drempelniveau

Gevorderden I

B1.1

Circa 4 à 5 jaar schoolfrans

Gevorderden II

B1.2

Kan eigen mening geven en beschrijving van ervaringen, gebeurtenissen, dromen en verwachtingen.

ERK-B2

B2

Echte talige zelfstandigheid

Gevorderden III

B2.1

Voldoende kennis en goede spreekvaardigheid

Gevorderden IV

B2.2

Kan kerngedachten van complexe teksten begrijpen. Kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en kan spontaan communiceren.

DE FRANSE TAAL


Frans is een mooie taal, maar ook moeilijk? De muziek en melodie van die Franse chansons klinken zo mooi, maar is de tekst ook de moeite waard? Voor mensen die het dwars zit dat ze geen Frans kennen, voor hen bij wie de kennis is weggezakt en voor hen die hun Frans willen bijhouden, voor al die mensen zijn er bij de Alliance Française Eindhoven op maat gesneden cursussen.

 

moi

 

 

 

 

 

Frans leren en wel hierom:

 

 • Slechts één taal leren is onvoldoende.
  In de wereld van vandaag volstaat het niet om slechts één vreemde taal aan te leren. Als je meerdere talen spreekt vergroot je daarmee je kansen op de arbeidsmarkt in eigen land en op internationaal niveau. Een andere taal leren betekent jezelf verrijken en je open stellen voor andere gezichtspunten, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.
 • Het Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken.
  Meer dan 200 miljoen mensen verdeeld over vijf werelddelen, drukken zich uit in het Frans.
 • Als toerist naar Frankrijk.
  Met 88 miljoen toeristen per jaar trekt Frankrijk wereldwijd de meeste bezoekers. Met een basiskennis van het Frans is het veel plezieriger om Frankrijk te bezoeken, maar zeker ook om de Franse cultuur, mentaliteit en levenskunst te begrijpen.
 • De taal die je gemakkelijk leert.
  Frans leren is niet moeilijk, ook al denkt men vaak het tegenovergestelde. Na een paar lessen kun je al een aardig mondje Frans spreken. Tijdens een cursus Frans maak je ook een culturele reis door de mode, gastronomie, kunst, architectuur en wetenschap. Ook is Frans leren nuttig om andere talen te leren, vooral de Romaanse talen (Spaans, Italiaans, Portugees of Roemeens), maar ook Engels, want 50% van de actuele Engelse woordenschat komt oorspronkelijk uit het Frans.
 • Frans is een troef voor je carrière.
  Als vijfde economische grootmacht is Frankrijk aantrekkelijk voor o.a. ondernemers. Kennis van het Frans is onmisbaar voor mensen die een loopbaan ambiëren in een van de vele internationale multinationals in verschillende sectoren.
 • De taal van internationale betrekkingen.
  Frans is zowel werktaal als officiële taal bij de VN, de Europese Unie, de UNESCO, de NAVO, het internationale Olympisch Comité, het internationale Rode Kruis en bij verschillende internationale juridische instanties.
 • Een taal waarin je goed kunt denken en discussiëren.
  Frans is een analytische taal die het denken structureert en een kritische geest bevordert. Je leert te debatteren en om verschillende standpunten naar voren te brengen, wat zeer goed van pas komt tijdens discussies en onderhandelingen.