Decembre 2019

Zaterdag  7 december
Bibliotheek Huizen 
 
Café Parlant

Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Catherine Coiro presenteert “Les expressions françaises”
Kosten: gratis toegang voor iedereen

 

Dans la langue française, il ne faut pas tout prendre au pied de la lettre!
Il existe de nombreuses expressions qui permettent d’illustrer des situations de tous les jours, comme: « mettre le pied dans le plat » ou encore« découvrir le pot aux roses »

 

Si nous les utilisons quotidiennement, il est rare, avouons- le, de connaitre les histoires souvent drôles qui les accompagnent et surtout leurs véritables origines. Ce sont ces expressions que je vais vous faire découvrir pendant ce café parlant : apprendre en s’amusant!


Vrijdag 13 december
Blaercom Blaricum
 
Soirée de Noël

Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Kosten: € 16,- voor cursisten/leden en € 18,- voor introducés

Met champagne et bûche de Noël
Gerard en Rosanne Alderliefste treden voor ons op! 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al meer dan 25 jaar muziek met een speciale liefde voor de Franse taal. Die ontstond al op jonge leeftijd: vakantie langs de Loire, een goede docent op de middelbare school en een behoorlijk Frans uiterlijk vormden voldoende bodem voor deze amour permanent. 

Gerard speelde lang als frontman van zijn band Alderliefste en tegenwoordig in vele bezettingen. Van solo in het theater (Gerard vertelde daar ook over zijn part-time werk als verslavingsarts) tot duetten met Cor Bakker (En Route), tot en met wel acht man op warme Franse avonden. Op dit moment trekt hij door het land met dit octet met het programma “Une belle histoire”.
Niet toevallig onder deze titel, de hit van Michel Fugain. Dit lievelingslied van Gerard bleek ook het lievelingslied te zijn van Paul de Leeuw met wie in 2007 een Nederlands-Frans duet werd opgenomen.

Deze combinatie van talen werd net zo’n goort succes bij “Laat me- Vivre” (ma dernière volonté). De samenwerking met Ramses Shaffy en Liesbeth List leverde een hit op met een legendarische videoclip die 4 miljoen keer is bekeken.
Gerard lanceerde onlangs een boekje: “Mijn avonturen met Ramses Shaffy”

Op 13 december komt Gerard met zijn nicht Rosanne Alderliefste, een zangeres met een zelfde Franse voorkeur. Speciaal voor deze gelegenheid worden uiteraard ook een paar Franse kerstliedjes ingestudeerd.