Fevrier 2020

Zaterdag 1 februari
Bibliotheek Huizen
Café parlant Film

Tijd: 11.00 – 13.30 uur

Door stijgende kosten, zijn we helaas genoodzaakt om €2,- per persoon te vragen voor de film. Dit geldt ook voor leden en cursisten. Na afloop van de film praten we na met een stuk quiche van Chef Savvas (€2,-) en koffie/thee.

 

NOUS FINIRONS ENSEMBLE is de nieuwste film van regisseur en acteur Guillaume Canet (uit 2019) en volgt op de Franse bioscoop hit LES PETITS MOUCHOIRS (2010) De 2 films zijn perfect los van elkaar te zien overigens. Toen zagen we hoe Max en zijn vrouw Véro met hun vrienden gezamenlijk vakantie vieren in hun prachtige strandhuis. Voor NOUS FINIRONS EMSEMBLE keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie. Met o.a. Oscarwinnares Marion Cotillard (DE ROUILLE ET D’OS, INCEPTION), François Cluzet (INTOUCHABLES), Gilles Lellouche (PARIS), Laurent Lafitte (ELLE) en Benoît Magimel (LA PIANISTE).
 

VERDER>>

Klik op de foto voor de trailer


Donderdag 13 februari
Bibliotheek Hilversum
Soirée Culturelle

Tijd: 20.00 – 22.30 uur

Lezing Catherine Coiro:  “Lyon, La Ville des Lumières; Lyon, stad van het licht”
Kosten: Gratis toegang voor leden en cursisten op vertoon van de Carte Nationale AF, introducees betalen € 7,50-. Voor koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.

 

“Une visite en compagnie d’une Lyonnaise qui vous fera decouvrir une ville a mille facettes, riche de secrets, de cours pavees et d’ histoire.
Lyon capitale de la gastronomie, est inscrite au patrimoine mondial  de L’ UNESCO. 
Toutes ces qualites qui font de cette ville une destination a ne pas manquer lors de votre prochaine visite en France!”

“U brengt een bezoek aan Lyon in het gezelschap van een Lyonnaise, die u een stad met duizend facetten zal laten ontdekken. Een stad, die rijk is aan geheimen en geplaveide pleinen vol geschiedenis heeft.
Lyon is de gastronomische hoofdstad en de oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Al deze kwaliteiten maken Lyon een bestemming die niet mag ontbreken tijdens uw volgende bezoek aan Frankrijk!”

 


Onderstaand evenement wordt niet door de Alliance Française georganiseerd, maar door een van onze vrienden


Zondag 2 februari
DeMess, Naardenvesting
FRAZZ Chanson in Jazz
Tijd:
15.30
Kosten: € 18,75 pp

Neem vast een voorproef op de “Soirée de Gala” van 3 april, want FRAZZ zal dan voor ons optreden!
 
Pak een glas rode wijn, leun achterover en waan je weer even in Parijs! FRAZZ speelt, om het kort te zeggen, chansons in een jazzy jasje. Zonder accordeon. Met een vleugje nostalgie en een flinke dosis bossa nova brengt FRAZZ bekende en minder bekende nummers van, onder andere, Serge Gainsbourg, Claude Nougaro, George Brassens, Barbara, Michel Legrand en Jacques Brel ten gehore. En zijn uw Franse lessen alweer even geleden? Dat geeft niet, want met de inleidingen van zangeres Wiebke zult u toch veel van de poëzie van de teksten begrijpen. De muziek doet dan de rest.
 

In 2017 won FRAZZ de Publieksprijs (Prix du Public TV5Monde) tijdens de finale van het gerenommeerde Concours de la Chanson Alliance Française in het Diligentia Theater in Den Haag.
FRAZZ treedt met hun programma “Chanson in Jazz” regelmatig op in Theaters in de Randstad.

 

Kaarten kunt u bestellen op de www.demess.nl