Janvier 2020

Donderdag  9 januari
Brinkhuis Laren
 
Soirée culturelle  

Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Lezing van Anna Sabidussi, “Les Metiers du Parfum”
Anna Sabidussi is CEO van Cinquième Sens Northern Europe ,een gerenommeerd kenniscentrum van de parfumerie in Frankrijk.
Kosten: Toegang gratis voor leden en cursisten op vertoon van de Carte Nationale. Introducés betalen € 7,50

 

La conference propose un parcours de decouverte des metiers du parfum. Un tour du monde qui fait connaître la modernité et la tradition d’un savoir-faire ancien et souvent méconnu. La séance permet de mieux connaître le monde des fragrances, le savoir-faire français, l’industrie du luxe et découvrir un univers complexe séduisant et secret.

 

Deze bijeenkomst is een ontdekkingsreis die alle zaken die met parfum te maken hebben aan het licht brengt. Een wereldreis die de moderniteit en de traditie van een oude en vaak onbekende knowhow bekend maakt. De sessie stelt u in staat om de wereld van geuren, Franse know-how en de luxe industrie te leren kennen en een complex universum te ontdekken, die verleidelijk en geheim is.


Zaterdag 18 januari

Bibliotheek Huizen, Plein 2000, no.1 
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Presentatie door Marc Defossez, voorzitter AFPB ‘t Gooi-Almere
“Arras, Douai et alentours”, 
Kosten: Toegang gratis voor iedereen; wel vragen we € 1,50 voor een kopje koffie/thee. Een stukje “galette des rois” kost € 2,-. (Graag contant meenemen. De AF is niet in het bezit van een een pinautomaat)


Marc Defossez
neemt ons tijdens zijn presentatie mee naar Arras, Douai en omgeving.

CC-BY-SA-3.0 CC-BY-SA-1.0, compilatie Arras door AmaryllisGardener

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La traditionnelle galette des rois.
 
Het traditionele delen van de «driekoningentaart».

Na de presentatie zal de “Galette des rois” worden gedeeld.

Een (drie)koningentaart is een taart die gebakken wordt naar aanleiding van het driekoningenfeest. In de frangipane-taart wordt een voorwerp (een boon, muntstuk, een porseleinen beeldje…) verstopt en de persoon die het terugvindt in zijn stuk taart is die dag “koning(in)” en mag een kroon dragen.
Wie weet, bent u de gelukkige!