Janvier 2019

Donderdag  10 januari
Brinkhuis Laren
 
Soirée culturelle  

Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Lezing van Anna Sabidussi over de wereld van de smaak
Kosten: 
Toegang gratis op vertoon van uw Carte Nationale AF. Introducés betalen  € 5,-. Voor koffie en thee betaalt u een kleine bijdrage

Atelier Gustatif Chocolat : 
La conférence propose un voyage plaisant et instructif dans le monde du goût : pour tous ceux qui veulent améliorer leur sensibilité aux saveurs et leur capacité olfactive, pour tous ceux que, par métier ou passion, apprécient la finesse gastronomique et … bien sûr, pour tous les gourmands. La séance offre des connaissances scientifiques d’une façon interactive.

Wie zijn fijngevoeligheid voor smaken wil verbeteren, of wie gewoon van lekker eten houdt, is bij Sabidussi aan het goede adres.  Alle deelnemers aan deze lezing zullen genieten van een smaakvolle beleving en verschillende soorten chocolade proeven. Een prima moment dus om de smaakpapillen op de proef te stellen.

Anna Sabidussi is CEO van Cinquième Sens Northern Europe ,een gerenommeerd kenniscentrum van de parfumerie in Frankrijk.


Zaterdag 19 januari

Bibliotheek Huizen, Plein 2000, no.1 
Café Parlant
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Presentatie door Marc Defossez, voorzitter AFPB ‘t Gooi-Almere
“De Avesnois, een relatief onbekende, maar prachtige streek in Frankrijk”, 
Kosten: Toegang gratis voor iedereen; wel vragen we een kleine bijdrage voor de koffie/thee. Een stukje “galette des rois” kost € 2,-.


Marc Defossez
 neemt ons tijdens zijn presentatie mee naar de Avesnois, een relatief onbekende, maar prachtige streek in het noorden van Frankrijk. De aprilreis van 2019 (12, 13 en 14 april) zal hier naartoe gaan. Vorig jaar ging de reis helaas niet door, maar dit jaar zal dat wel het geval zijn. 
De reis gaat echter niet alleen naar de Avesnois….. Marc heeft nog een andere Franstalige bestemming voor u in petto. Laat u verrassen tijdens zijn presentatie!

La traditionnelle galette des rois. 
Het traditionele delen van de «driekoningentaart».

Na de presentatie zal de “Galette des rois” worden gedeeld.

Een (drie)koningentaart is een taart die gebakken wordt naar aanleiding van het driekoningenfeest. In de frangipane-taart wordt een voorwerp (een boon, muntstuk, een porseleinen beeldje…) verstopt en de persoon die het terugvindt in zijn stuk taart is die dag “koning(in)” en mag een kroon dragen.
Wie weet, bent u de gelukkige!