Mai 2019

Zaterdag 11 mei 
Bibliotheek Huizen, 
Plein 2000, no 1
Café Parlant Film: Pupille
Tijd: 11:00 – 13:00 uur 
Kosten: Toegang gratis voor leden/cursisten en introducées.
Voor de overheerlijke tarte aux pommes van Chef Savvas bij de koffie/thee, betaalt u € 2,-

7 Cesarnominaties maar liefst voor Pupille, een intense film met bekende acteurs als Sandrine Kiberlain en Gilles Lellouche  die we vooral kennen uit komedies.

Een baby krijgen maakt je niet noodzakelijk mama, zo beslist Théo’s biologische moeder bij zijn geboorte. Ze staat hem af ter adoptie. Aan de overkant vinden we Alice (Élodie Bouchez), een 41-jarige vrouw die al tien jaar bergen verzet om een kindje te krijgen. Théo’s biologische moeder krijgt echter nog twee maanden bedenktijd, een tussenfase vol onzekerheid waarin een geëngageerde sociaal werker (Sandrine Kiberlain) zich ontfermt over Théo en voor hem op zoek gaat naar een moeder.

‘Pupille’ is een aangrijpende film over de ontmoeting tussen een verlaten kindje hunkerend naar een warm nest en een moedige vrouw met een ijzersterke kinderwens. 

Klik op de afbeelding voor de trailer.
De film is Nederlands ondertiteld.

 

 


Vrijdag 17 mei     
Singermuseum Laren 
Rondleiding tentoonstelling: Duitse expressionisten

Singer Laren: Oude Drift 1
Tijd: 
13:00-15:00
Kosten: Entrée € 17,- + € 4,- voor de rondleiding. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om wat te eten/drinken (op eigen kosten) in het café van het Singer.

Aanmelden: Mail naar cursus.gooi@afpb.nl of neem contact op met Ismini op 06-41813251 (Ismini gaat zelf ook mee)

Van 16 april t/m 25 augustus wisselt Singer Laren zijn collectie uit met het Museum Ostwall in Dortmund. Terwijl de Duitsers genieten van de Holländische Moderne, biedt Singer Laren een overzicht van de Duitse expressionisten. Niet de buitenwereld maar de binnenwereld, daar ging het de expressionisten om. Kunst als uitdrukking van emotie en innerlijke beleving, weergegeven in felle kleuren, ruwe penseelstreken en krachtige vormen.

De expositie toont bekende en minder bekende topstukken van wereldberoemde expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, August Macke, Emil Nolde, Käthe Kollwitz en Max Beckmann en geeft een imposant beeld van Duitsland tijdens en tussen de wereldoorlogen en de respons van kunstenaars daarop. Duitse expressionisten is een niet te missen tentoonstelling voor iedere liefhebber van expressionistische schilderkunst.

De rondleiding is in het Nederlands

Klik op de afbeelding voor meer info over de tentoonstelling