Octobre 2018

Zaterdag 6 oktober
Bibliotheek Huizen: 
Plein 2000, no 1, Huizen
Café Parlant:  “Madagascar”  
présentation de Yvon Robison
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Kosten: De toegang is gratis voor leden en cursisten op vertoon van uw Carte Nationale AF. Tijdens het Café Parlant kunt u genieten van koffie of thee met taart van chef Savvas.

Le Café Parlant du 6 octobre 2018 est une occasion pour mieux connaitre Madagascar. Une grande île située au Sud-Est du continent africain. L’île rouge a une faune et une flore endémique, un peuple avec des ancêtres asiatiques et africains ainsi que des traditions insolites. 

Het “Café Parlant” van 6 oktober 2018 is een gelegenheid om Madagaskar, een groot eiland ten zuidoosten van het Afrikaanse continent beter te leren kennen. Dit Rode Eiland heeft een unieke fauna en flora, een bevolking met Aziatische en Afrikaanse voorvaderen en verbazingwekkende tradities.


Donderdag 11 oktober

Helaas gaat de proeverij bij le petit Clos door omstandigheden niet door.
Deze zal later in het jaar plaatsvinden. Houd de website in de gaten!

 


Zaterdag 13 oktober
LET OP LOCATIE GEWIJZIGD: Bibliotheek Huizen,
plein 2000, no 1
Café Parlant film: “Le médecin de campagne”
Tijd: 11.00 – 13.30 uur
Kosten: De toegang is gratis op vertoon van uw Carte Nationale AF. Na afloop van de film is er koffie en/of thee en quiche van chef Savvas.

De website van Het Hilversums Filmtheater vermeldt het volgende over de film:

Médecin de campagne’ is een film van de Franse regisseur Thomas Lilti, zelf ook huisarts. Zijn ervaring maakt van ‘Médecin de campagne’ een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (‘Intouchables’), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (‘La belle noiseuse’).


Klik op de foto voor meer info en de trailer van de film


Donderdag 18 oktober
Bibliotheek Hilversum: 
‘s Gravelandseweg 55, 1217 EH, Hilversum
Soirée culturelle: «Les Fromages Français » presentatie door Marc Defossez, voorzitter AFPB ‘t Gooi-Almere
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Kosten: De toegang is gratis voor leden en cursisten op vertoon van uw Carte Nationale AF. Voor niet-leden is de toegangsprijs € 5,-.

Découvrez les fromages français, leur histoire depuis l’antiquité, les différentes classifications et catégories, et leur mode de fabrication. Avec bien sûr une dégustation pendant la pause!    

 

Geschiedenis van de Franse kazen, de verschillende soorten, productieprocessen enzovoort. En uiteraard even proeven tijdens de pauze!


Donderdag 25 oktober   “Parler aux Canons” in De Mess in Naarden

copyright Anouk Dorfmann

Samen met pianist Johan Hoogeboom (bekend als cabaretier, pianist, schrijver) zal Anouk Dorfmann een afwisselend muzikaal theaterprogramma brengen met zowel bekende liederen, klassiekers, als nieuwe pareltjes. Na een tourtje door Frankrijk, spelen Anouk en Johan dit programma met veel succes in kleine theatertjes in Nederland. In deze voorstelling zullen ook vertalingen en levensverhalen de revue passeren. Een afwisselend programma vol emotie, humor, herkenning en kritiek. Johan en Anouk nemen u mee op reis door het rijke landschap van het Franse chanson, langs liederen die u tot rust brengen, roeren en waarmee we tegen kanonnen kunnen spreken.

Site: www.anoukdorfmann.nl
Voor meer informatie: info@anoukdorfmann.nl

Dit evenement wordt niet door de Alliance Française georganiseerd. Voor info en kaartverkoop: DeMess.nl