Soirée culturelle

Donderdag  7 november 2019
Brinkhuis Laren
Soirée culturelle:
Lezing Lydie van Huet: “Paris: petite et grande histoire”

“Lydie va nous emmener dans la petite et grande histoire de Paris, de la belle epoque jusqu’au temps moderne d’aujourdhui. L’histoire de l’architecture, la culture, la vie des ecrivains et des artistes connus et plusieurs anecdotes inconnues de cette ville mondiale. Inspirante et vivante!”

“Lydie neemt ons mee naar de kleine en grote geschiedenis van Parijs, van de “Belle Epoque” tot vandaag. De geschiedenis van architectuur, cultuur, het leven van bekende schrijvers en kunstenaars, en vele onbekende anekdotes van deze wereldstad. Inspirerend en levendig!”

Merci Lydie, voor de mooie presentatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 14 maart           
Pierre Pascal Bruneau van librairie “Le Temps Retrouvé” a presenté les meilleurs livres de 2018/2019

Pierre Pascal Bruneau van boekhandel “Le Temps Retrouvé” in Amsterdam, presenteerde
de beste Franse boeken van 2018 en 2019.

David Foenkinos – Deux Soeurs
Delphine de Vigan – Les gratitudes
Michel Houellebecq – Sérotonine
Fouad Laroui – Dieu, les mathematiques

Boeken van 2016/2017

Alice Zeniter – l’art du perdre
Christophe Boltanski – la Cache
Catherine Poulain – le grand Marin
Dai Sijie – l’évangile selon Yong Sheng


Donderdag  10 januari 2019
Lezing van Anna Sabidussi over de wereld van de smaak

Anna Sabidussi is CEO van Cinquième Sens Northern Europe ,een gerenommeerd kenniscentrum van de parfumerie in Frankrijk. Op 10 januari gaf ze voor de AF ‘t Gooi-Almere een interessante lezing én workshop over de wereld van de smaak.

Anna nam ons eerst mee naar de geschiedenis van chocola en na de pauze mochten we zelf aan de slag en kregen we allemaal 3 stukjes chocola en een vragenlijst om in te vullen. Hoeveel procent cacao proef je? Wat proef je? (bijvoorbeeld karamel of bloemen) en hoe proef je chocola eigenlijk?  Ook deelde Anna geurstokjes uit om de zintuigen te prikkelen. Wat doet geur met je en heeft de geur invloed op je smaakbeleving? Chocola eten zal voortaan een belevenis zijn!

 

 

 

 

 

 


Soirée de Noël 2018

 

Vrijdag 14 december ontving de AF muzikanten Mats Mooijman en Axel Blom tijdens de Soirée de Noël in de Blaercom. Mats en Axel speelden voor de ruim 80 aanwezigen engels- en franstalige nummers. Tijdens het luisteren, konden we genieten van een verre de champagne en de overheerlijke bûche de Noël van chef Savvas.

Merci Mats en Axel, voor jullie mooie optreden! Blaercom, bedankt voor de gastvrijheid en alle leden van het comité van de AF, bedankt voor de inzet om deze avond te realiseren.

Kijk voor foto’s en video’s op onze Facebookpagina (ook te zien als u geen Facebookaccount heeft): Lees meer

Was u aanwezig en heeft u leuke foto’s voor Facebook en de website? Deze kunt u mailen naar web.gooi@afpb.nl


Donderdag 18 oktober 2018

Marc Defossez
 heeft een prachtige, interessante én leerzame presentatie gegeven over  «Les Fromages Français ». Behalve het productieproces van diverse soorten kaas, werd onder andere duidelijk uit welke streek de kazen komen en leerden we dat de Fransen bovenaan de lijst staan als het aankomt op de hoeveelheid kaas die er wordt geconsumeerd. 

Naast de presentatie was er ook een heerlijke dégustation/proeverij van verschillende soorten kaas (onder andere Maroilles, Comté, Morbier en Saint Nectaire fermier)