Cultureel programma 2018-2019 (tevens reis Elzas)

 

Franse film & Beaujolais Nouveau

 

Normandie Nue

 

Zondag 18 november 2018, Cinema Oostereiland, Krententuin 25, Hoorn

 

In Mêle-sur-Sarthe, een klein dorp in Normandië, worden de veehouders geteisterd door de crisis: de prijs van het vlees daalt fors, de melk wordt met verlies verkocht en de veehouders zitten in zak en as. Burgemeester Georges Balbuzard (François Cluzet) wil zich echter niet laten kennen en zal er alles aan doen om zijn dorp te redden. Het toeval wil dat Blake Newman (Toby Jones), een bekende conceptfotograaf die grote menigten naakt fotografeert, op doortocht is in de streek. Balbuzard is ervan overtuigd dat deze man het dorp kan redden. Wat zou er gebeuren als Newman driehonderd Normandiërs naakt zou fotograferen op het Champ Chollet?

Regisseur: Philippe Le Guay

Release datum: 4 mei 2018

Speelduur: 109 min.

Entree € 16 (incl. hapje & glas Beaujolais Nouveau)

De voorstelling wordt afgesloten met een hapje & glas Beaujolais Nouveau

Reserveren telefonisch (0229 23 20 64) of via het contactformulier op deze site.        

Reis Elzas

 

Donderdag 16 – zondag 19 mei 2019

 

We vertrekken donderdag 16 mei 2019 vanuit Hoorn per luxe touringcar en arriveren aan het einde van de middag in Mulhouse, waar u verblijft in Hotel Mercure Centre****, gelegen in het centrum van deze bezienswaardige stad. ‘s Avonds wordt het 3-gangen diner geserveerd in het restaurant van het hotel, Le Cabriolet.

 

De kamers hebben een centrale verlichting, bed met dekbed, gratis draadloos internet, flatscreen tv (satellietontvangst),  minibar, badkamer met bad, haardroger, airconditioning, thee- en koffievoorzieningen en kluisje.

   

Vrijdag na het ontbijt maakt u een tour door de Elzas. U gaat als eerste naar Obernai, een zeer bezienswaardig stadje op de wijnroute, waar u vrije tijd heeft om deze plaats te ontdekken. Voor de lunch heeft u van het hotel een lunchpakket meegekregen. In de middag komt u langs Mont Sainte Odile, een berg met een hoogte van 760 meter met op de top het klooster Mont Sainte Odile. Vervolgens rijdt u naar Riquewihr, een leuk toeristenplaatsje dat vooral bekend is vanwege de wijnbouw. In het oude centrum vindt u nog de oorspronkelijke stadspoort uit 1291. U brengt hier een bezoek aan een wijnkelder waar u kennis zult maken met de lekkerste wijnen van de streek. Aan het eind van de dag gaat u terug naar het hotel waar u wederom kunt genieten van een 3-gangen diner in Le Cabriolet.

 

Zaterdag na het ontbijt vertrekt u naar Colmar. U kunt op eigen gelegenheid langs de smalle grachten van dit “kleine Venetië” lopen. U vindt in Colmar gezellige restaurants, winkels, markten en mooie parken. Het lunchpakket heeft u vandaag weer meegekregen vanuit het hotel. In de loop van de middag rijdt u naar één van de oudste dorpjes van de Elzas, Eguisheim. U kunt hier een prachtig 17e-eeuws straatje bewonderen dat nog volledig in stijl is. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het automobielmuseum in Mulhouse, niet ver van het hotel gelegen (entree is exclusief). In de avond staat het 3-gangen diner wederom voor u klaar in Le Cabriolet.

 

Zondag na het ontbijt zult u uitchecken en is het tijd om afscheid te nemen van de Elzas. Onderweg kunt u het meegekregen lunchpakket nuttigen. Aan het eind van de dag zult u weer bij uw opstapplaats in Hoorn worden afgezet.

 

Op basis van 30 deelnemers bedragen de kosten € 355  per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (€ 425 op basis van een 1-persoonskamer). Vanaf 40 deelnemers bedragen de kosten € 315  per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (€ 385 op basis van een 1-persoonskamer). Dit bedrag is inclusief:

 
 • privé vervoer per luxe touringcar die de gehele reis bij u blijft
 • uw eigen chauffeur, tevens uw reisleider
 • opstapplaats Hoorn
 • drie overnachtingen in hotel Mercure Mulhouse Centre****
 • verzorging in het hotel op basis van half pension (ontbijt en 3-gangen diner)
 • 3 lunchpakketten vanuit het hotel
 • bustour Elzas met bezoek aan o.a. Obernai en Riquewihr
 • wijnproeverij
 • bezoek aan Colmar en Eguisheim
Exclusief:
 • overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • optioneel bezoek aan het automobielmuseum in Mulhouse (entree vanaf ca. € 13 per persoon)

Indien u op onderstaand formulier invult dat u een reserveringsformulier wilt ontvangen wordt dit u toegestuurd door het secretariaat van de AF Hoorn.

voorletter(s)

achternaam

adres

postcode

plaats

e-mailadres

telefoonnummer

bericht

 

Het reserveringsformulier retourneert u ingevuld en ondertekend aan groepsreizen@peterlanghoutreizen.nl. Na het versturen van uw reserveringsformulier betekent dit dat u een definitieve boeking maakt en dat u akkoord gaat met de voorwaarden van ANVR en Peter Langhout Reizen B.V. Het is daarom belangrijk dat u deze voorwaarden goed heeft gelezen alvorens de boeking te maken.

 

Peter Langhout Reizen mailt u een bevestiging en factuur. De betaling wordt rechtstreeks aan Peter Langhout Reizen gedaan. De juiste informatie hiervoor zal op de factuur vermeld worden. De aanbetaling van 15% dient direct bij boeking te worden voldaan en het restant uiterlijk 6 weken voor vertrek.

 

Inschrijftermijn: uiterlijk maandag 18 februari 2019