Hoe zijn de cursussen opgezet?

Hoorn, Purmerend, Zaanstad: Hoe zijn de cursussen opgezet? 

 

Bij alle cursussen ligt de nadruk op de spreekvaardigheid.

Bij aanstaande cursisten die reeds een basis van de Franse taal hebben, wordt het niveau van de spreekvaardigheid telefonisch of tijdens de informatie- en inschrijvingsavond bepaald aan de hand van een aantal korte vragen in het Frans.

Het cursusjaar is opgesplitst in twee cycli, de eerste cyclus van eind september tot begin januari, de tweede van half januari tot eind april. Men kan dus zowel eind september als in januari aanvangen met een cursus.

De algemene cursussen omvatten 13 lessen, een per week, van 1 uur en 3 kwartier (met een korte pauze na het eerste uur), in totaal dus bijna 23 uur.

Het maximale aantal cursisten per groep bedraagt 14. De persoonlijke aandacht van de docent(e) voor de cursisten is daarom veel groter dan bij groepen Van bijvoorbeeld 20 deelnemers en er is meer gelegenheid om te spreken. Iedere cursist krijgt een audio CD om ook thuis te kunnen oefenen.

Het lesmateriaal (map met geperforeerde losbladige documenten die een geheel vormen en een audio CD) wordt door de docent(e) verstrekt.