Wie zijn de docenten?

 

 Ons Team – Schooljaar 2018/19

Marie-Agnès de BRUIJN-JOLIVET

 

 Marie-AgnèsMarie-Agnès, afgestudeerd aan de “Université de Paris” in de vakken Aardrijkskunde en Geschiedenis, is drs in de geomorfologie en kwam bij ons terecht via de cultuur. Zij begon als verantwoordelijke voor de culturele activiteiten van de Alliance Française Kennemerland en is nu al vele jaren voorzitter. Daarnaast neemt zij met onverminderd enthousiasme de conversatielessen voor haar rekening. Haar motivatie? De culturele interacties die een taal tot leven brengen en de kijk op anderen verrijkt..

Geneviève DOPPER

Geneviève DopperGeneviève was onderwijzeres in het Zuiden van Parijs toen ze in Holland kwam wonen. Sinds 1976, werkt ze als docente Frans bij de Alliance Française: eerste in Gouda, dan in Leiden en nu in Kennemerland. In 30 jaar heeft ze de methoden zien veranderen en dankzij de dagopleidingen heeft ze haar wijze van doceren aan deze nieuwe methoden kunnen aanpassen. Les geven is nog steeds een plezier voor haar waaraan ze de cursisten ook laat deelnemen.

Catherine v.d. GAARDEN-MICHALIS

Catherine v.d. Gaarden

Catherine komt uit Angers in Frankrijk, de zusterstad van Haarlem. Zij is gediplomeerd docente Frans en haar doel is haar liefde voor haar moedertaal met haar studenten te delen.

Françoise GUILLOT

Françoise komt uit Montbéliard, in de Franche-Comté. Zij is in 1983 naar Nederland gekomen en heeft Franse taal en – letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Françoise heeft een passie voor talen en geeft  met veel plezier al heel wat jaren les aan de Alliance Française, en hoopt haar leerlingen net zo enthousiast te krijgen als haarzelf!

Rafika HAFIDI

Marianne DOVE
marianneAF Marianne is 36 en komt uit Normandie, in Frankrijk. Ze heeft een Universitaire Diploma Lerares Frans voor buitenlanders afgerond. Als docent, staan de motivatie en de plezier van de cursisten voor haar centraal.

Phylis SCHOKKING

 

Phylis komt uit Brussel waar ze geboren en getogen is en opgeleid in het Frans. Daarna heeft ze Franse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de universiteit Leiden waar ze in 1988 is afgestudeerd. Na vele jaren les geven in het buitenland (o.a. Canada) is ze nu sinds enkele jaren verbonden aan de Alliance Francaise Kennemerland waar ze met veel plezier les geeft.

Marie-Renée v.d. WEIDEN-DELAUNAY

Marie-Renée v.d. Weiden-Delaunay

Marie-Renée is in Engeland begonnen met les geven (Français Langue Étrangère) als onderdeel van haar studie Engels. Na een aantal jaren met veel plezier gewerkt te hebben op een middelbare school in Frankrijk, heeft ze haar carrière voortgezet als lerares Frans in Heemstede. Zij heeft in haar lange loopbaan de ontwikkelingen in het onderwijs nauwlettend in de gaten gehouden. Bij Alliance Française geeft ze elke week met erg veel plezier les. Het geeft haar veel voldoening om te zien hoe de leerlingen door middel van hard werk en enthousiasme, soms met vallen en opstaan, zich meester maken van de Franse taal.

Nathalie van ZUTPHEN

img_1661 Nahalie heeft 20 jaar geleden Parijs voor Haarlem verruild. Zij heeft o.a. In Amsterdam gestudeerd waar zij een Master in Franse taal heeft behaald. Enthousiasme, motivatie, geduld en humor zijn haar belangrijkste kenmerken.

Emilie Toulis

Mijn hart ligt in Nederland, en mijn ziel in Frankrijk.

Korte omschrijving van een Française in Nederland, die sinds 2003 geniet van de dagelijkse fietstocht op het lekkere vlakke land (alhoewel, die wind…), maar toch haar baguette bij het ontbijt mist. Geen enkele croissant hier lekker vindt. En drop nog steeds niet lust. Emilie is in naam van de liefde naar Nederland gekomen en heeft hier nieuwe “roots” gecreëerd met haar man en hun twee lieve blonde koppies. Talen, reizen en snowboarden zijn haar passies.