Live vanuit Parijs: de Comédie Française in de Nederlandse bioscoop

Drie voorstellingen van de Comédie Française zullen live vanuit Parijs te zien zijn in de bioscopen Pathé Tuschinski, Pathé Buitenhof en Pathé MaastRomeo & Juliettericht.


Het zijn de klassiekers:

  • ROMÉO ET JULIETTE van William Shakespeare, regie: Érik Ruf op  donderdag 13 oktober 2016. Met een ‘encore’ op zaterdag 5 en maandag 7 november 2016.  In Verona staan de families Capulet en Montaigu door een oude vete recht tegenover elkaar. Wanneer Romeo Montaigu en Juliet Capulet verliefd worden op elkaar, weten ze dat het voor eeuwig is. Ze voelen echter ook aan dat hun liefde alleen maar tragisch kan eindigen.

    misanthrope
  • LE MISANTHROPE van Molière, regie: Clément Hervieu-Léger op donderdag 9 februari 2017. De éncore’ is op zaterdag 18 en maandag 20 maart 2017. Hoewel ze voor alles staat wat hij verafschuwt, houdt Alcest van Célimène, een flirterige en roddelende Parisienne uit de hogere klassen. Hij haat die wereld vanwege zijn hypocrisie maar als hij voor de rechtbank moet verschijnen, is hij gedwongen Célimène om hulp te vragen.    cyrano
  • CYRANO DE BERGERAC van Edmond Rostand, regie: Denis Podalydès op dinsdag 4 juli 2017 en met éncores’ op zaterdag 22 en maandag 24 juli 2017. Cyrano is getekend door zijn grote neus, maar gezegend met een rijke woordenschat. Hij gebruikt dat talent om de knappe
    Christian te helpen het hart van Roxane te veroveren, die ook Cyrano’s grote liefde is.

De live voorstellingen vanuit Parijs zijn niet ondertiteld, de encores krijgen een Engelse ondertiteling.

De Comédie Française is opgericht in 1680 door Lodewijk XIV en behoort tot de beroemdste en beste theatergezelschappen van de wereld.

Kaarten zijn te koop via http://www.pathe.nl/theatre en aan de kassa’s van de bioscopen.