Bienvenue • Welkom

lavende_en_provenceLavande en Provence  •  Foto: nicephore  •  Licentie: CC BY

Bienvenue bij de Alliance Française Maestricht: we organiseren cursussen Frans, lezingen, film- en muziekavonden en excursies. Daarmee brengt de Alliance Française Maestricht de Franse taal en cultuur in Maastricht en omstreken.


 Info-avonden

Op maandag 4 en maandag 11 september 2017 vinden de info-avonden plaats tussen 18.30 en 20.30 uur. Iedere belangstellende krijgt een kort gesprek met een van onze docenten. Op basis hiervan wordt bepaald welke groep voor u het meest geschikt is.

De info-avonden vinden plaats op de cursuslocatie. U hoeft zich er niet voor op te geven maar kunt gewoon binnenlopen.


Excursie naar de Thiérache: Jeantes en Guise – 21 oktober 2017

Speciaal voor de Alliance Française wordt op zaterdag 21 oktober 2017 een dagexcursie georganiseerd naar de Franse gemeenten Jeantes en Guise.

De dagexcursie wordt inhoudelijk begeleid door Prof. dr. Nico Nelissen, die tijdens de busreis u uitgebreid zal informeren over relevante sociaal-culturele, sociaaleconomische, politiek-bestuurlijke, kunsthistorische, stedenbouwkundige en architectonische aspecten van de projecten in Jeantes en Guise.


  

Tour de France à Lumière Maastricht

Van oudsher draagt Lumière Cinema de Franse film een warm hart toe. Daarom pakken ze vanaf de speelweek van 22 juni uit met maar liefst tien premières van Franse films.