Wat is de Alliance Française?

af_maastricht_vrijthof

 

 

De Alliance Française iets voor u?

De Alliance Française is een actieve vereniging van en voor mensen die geïnteresseerd zijn in Frankrijk, de Franse taal en de Franse cultuur en samenleving. In 1883 opgericht in Parijs, vijf jaar later gevolgd door de Alliance Française des Pays-Bas, is een wereldwijde organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft.

 

Nederland telt ruim 30 afdelingen die voor leden en cursisten overal in het land taalcursussen op elk niveau verzorgen en culturele en toeristische evenementen organiseren. Ruim 10.000 leden en cursisten hebben de weg naar de Alliance Française in Nederland gevonden.

 

De Alliance Française Maestricht

In 1937 werd de section Maestricht van de Alliance Française des Pays-Bas aangesloten bij de Alliance Française van Parijs. Deze Maastrichtse sectie kwam zelf voort uit de in 1902 opgerichte Maastrichtse kring 'Amis de la Langue Française´. Een bloeiend en rijk verleden, met een modern en aangepast heden. Iets wat bij Maastricht past!

 

In Maastricht bent u welkom als lid en/of als cursist. Aan de leden en cursisten bieden wij een aantrekkelijk programma rondom de Franse taal en cultuur. Aan de cursisten bieden wij taalcursussen die zijn toegesneden op verschillende niveaus van basiskennis en/of interesse.