Françoise Gall over het parfum

Parfum door de eeuwen heen

parfumflesjeAl in de oudheid (3000 voor Christus) gebruikten de Egyptenaren parfum als reukoffer om hun goden gunstig te stemmen. Later namen de Grieken dit gebruik over en werden er doden gebalsemd met parfum. Françoise Gall zal op de eerstvolgende culturele avond van de Alliance Française Meppel uitgebreid vertellen over deze bijzondere geurstoffen. Vanuit de religie zijn we bekend met wierook en mirre. Medicinaal en hygiënisch werd er ook veel gebruik gemaakt van parfum. Tegenwoordig staat de cosmetische kant van parfum centraal, maar dat is in verhouding tot de historie van het parfum nog niet zo erg lang.

Françoise Gall is een taalwetenschapper en docente Frans, die al weer 25 jaar in Nederland woont en daardoor heel goed van binnen uit kan belichten hoe bijvoorbeeld het in Frankrijk en in Nederland het fenomeen parfum wordt ervaren.

Parfumerie Douglas zorgt in deze feestmaand voor een prettige verrassing. Zoals men sinds Proust weet: een lekkere geur laat een zeer lange herinnering achter.

Conférence Alliance Française Meppel, maandag 7 december in Schouwburg Ogterop

Aanvang 20.00 uur, voor belangstellenden en leden.