Concours Visions d’Europe

 

valg eu

logo_nl

europees_parlement_logo_163_122

             

 

Het Concours Visions d’Europe is een opstelwedstrijd die al langer dan 40 jaar bestaat.

 

Aanvankelijk opgezet door de Fondation Alliance Française in Parijs voor leerlingen in alle landen van Europa, is dit initiatief overgenomen door de Federatie Alliance Française des Pays-Bas op het moment dat Parijs hier geen budget meer voor had. In het verleden mocht de winnaar van elk land een week naar Parijs komen om een stage te volgen bij de Alliance Française. Zo kon men tijd doorbrengen met jongeren uit verschillende landen. Een bijzondere en nuttige ervaring.

 

De Alliance Française des Pays-Bas organiseert nu het Concours Visions d’Europe voor Nederland. Elk jaar schrijven honderden leerlingen van de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs, die het vak Frans hebben gekozen, op een vastgestelde datum, een verhaal over een thema dat verband houdt met Europa.

 

Er zijn de laatste jaren 3 hoofdprijzen te winnen: een stage van een week bij de Alliance Française van Montpellier. Twee van deze prijzen zijn voor rekening van de Federatie AFPB en de andere prijs wordt aangeboden door de DG, die al jaren nauw betrokken is bij dit project.

Bekijk de agenda