Dictee TV5MONDE


Dag van de franse taal
Logo AFPB

Dictée TV5Monde 2018

 

In het kader van de Dag van de Franse Taal – dit jaar op donderdag 8 november 2018 - heeft de Alliance Française des Pays-Bas opnieuw contact gelegd met TV5MONDE met het verzoek om dictees te maken, vergelijkbaar met La dictée d’Archibald, een rubriek die op de website van TV5MONDE staat. Dit jaar zijn de ERK-niveaus (A1 t/m C1) beschikbaar. De dictees zullen in de week van 5 tot/met 9 november worden ingezet als concours bij de plaatselijke Alliances.
Na afloop worden zij gepubliceerd op de site van TV5MONDE in de genoemde rubriek. De voor AFPB ontworpen dictées van 2016 en 2017 zijn daar ook te vinden.

Om meerdere partijen te laten profiteren van dit project, stelt de Alliance Française deze dictees ook beschikbaar voor andere instellingen die deelnemen aan de Dag van de Franse taal, zoals middelbare scholen, HBO’s en universiteiten.Hoe werkt het voor de Alliances ?

Vanaf nu t/m 29 oktober 2018 kunnen Alliances zich opgeven voor deelname, onder vermelding van het aantal groepen, het aantal deelnemers per groep, de gewenste niveaus en de datum/data van afname.

Aanmelding en nadere informatie :

Madame Flory Poels

Responsable pédagogie

Bureau Directeur  •  Alliance Française des Pays-Bas

e-mailadres :  pedagogie@afpb.nl