Dictee TV5MONDE

 

Logo AFPB
Dag van de franse taal
Logo AFPB

Dictée TV5Monde 2017 uitslag.

Op zaterdag 9 december jl. tijdens de Assemblée Générale  werden de landelijke winnaars bekend gemaakt van het Dictée TV5Monde, dat in 13 Alliances gehouden werd in de week van 6 t/m 10 november ter ondersteuning van de Dag van de Franse Taal (9 november 2017).

 

Van de 734 deelnemers won:

Ben Erné                             AF Utrecht                         op C1 niveau

Aaike Jordans                    AF Coeur de Zélande       op B2 niveau

Ken Horst                           AF Bergen op Zoom         op B1 niveau

Theo Akkermans              AF de Nimègue                  op A2 niveau

Ank Hobo                           AF Zutphen                        op A1 niveau

Zij kregen ieder een reischeque van 150 euro.

 

Per deelnemende Alliance was er een bioscoopbon voor de beste speller van elk niveau. Er werden 35 bonnen uitgedeeld.In het kader van de Dag van de Franse Taal - donderdag 9 november 2017 - heeft de Alliance Française des Pays-Bas opnieuw contact gelegd met TV5MONDE met het verzoek om dictees te maken, vergelijkbaar met La dictée d’Archibald, een rubriek die nu op de website van TV5MONDE staat. Dit jaar zijn de ERK-niveaus (A1 t/m B2) beschikbaar. De dictees zullen in de week van 6 tot/met 10 november worden ingezet als concours bij de plaatselijke Alliances.
Na afloop worden zij gepubliceerd op de site van TV5MONDE in de genoemde rubriek.

Om meerdere partijen te laten profiteren van dit project, stelt de Alliance Française deze dictees ook beschikbaar voor andere instellingen die deelnemen aan de Dag van de Franse taal, zoals middelbare scholen, HBO’s en universiteiten.Hoe werkt het voor de Alliances ?

Vanaf nu t/m 30 oktober 2017 kunnen Alliances zich opgeven voor deelname, onder vermelding van het aantal groepen, het aantal deelnemers per groep, de gewenste niveaus en de datum/data van afname.

Aanmelding en nadere informatie :

Madame Flory Poels

Responsable pédagogie

Bureau Directeur  •  Alliance Française des Pays-Bas

e-mailadres :  pedagogie@afpb.nl