Dictee TV5MONDE

Uitslag dictée TV5MONDE 2019
Dit jaar zijn deze hoofdprijzen uitgereikt tijdens de Assemblée Générale op 7
december 2019 in Utrecht te weten :
- Niveau A1 : AF Coeur de Zélande
- Niveau A2 : AF Bois le Duc/Tilburg
- Niveau B1 : AF Utrecht
- Niveau B2 : AF Amersfoort
- Niveau C1 : AF Amersfoort

De bioscoopbonnen naar de deelnemende Alliances zijn opgestuurd.

Aan alle prijswinnaars Van harte gefeliciteerd
En alle deelnemers hartelijk dank voor deelname aan dit dictée

Elke 2 e donderdag in november organiseert de Alliance Française Pays-Bas in het kader van de Dag van de Franse Taal een dictée wedstrijd in samenwerking met TV5 Monde, die 5 landelijke hoofdprijzen : een reischeque t.w.v. € 150,00 (als bijdrage voor een weekend Brussel, Parijs of een andere stad) voor de beste per niveau ter beschikking stelt en daarnaast per deelnemende Alliance een prijs ter beschikking stelt voor de winnaar per niveau : een bioscoopbon om heerlijk te genieten van een Franstalige film.

Dictée TV5MONDE 2019  In het kader van de Dag van de Franse Taal – dit jaar op donderdag 14 november 2019 heeft de Alliance Française des Pays-Bas opnieuw contact gelegd met TV5MONDE met het verzoek om dictees te maken, vergelijkbaar met La dictée d’Archibald, een rubriek die op de website van TV5MONDE staat. Dit jaar zijn de ERK-niveaus (A1 t/m C1) beschikbaar. De dictees zullen in de week van 11 tot/met 16 november worden ingezet als concours bij de plaatselijke Alliances. Na afloop worden zij gepubliceerd op de site van TV5MONDE in de genoemde rubriek. De voor AFPB ontworpen dictées van 2017 en 2018 zijn daar ook te vinden.

 

Om meerdere partijen te laten profiteren van dit project, stelt TV5MONDE deze dictees ook beschikbaar voor andere instellingen die deelnemen aan de Dag van de Franse taal, zoals middelbare scholen, HBO’s en universiteiten.

 

Hoe werkt het voor de Alliances ?

Vanaf nu t/m 25 oktober 2019 kunnen Alliances zich opgeven voor deelname aan dit DICTEE TV5MONDE, onder vermelding van het aantal groepen, het aantal deelnemers per groep, de gewenste niveaus en de datum/data van afname.

 

 

Aanmelding en nadere informatie :

Madame Marianne Bremen Responsable pédagogie e-mailadres :  pedagogie@afpb.nl

Hoe werkt het voor de taalinstellingen die deelnemen aan de Dag van de Franse taal? De docenten die het dictee graag willen inzetten tijdens de Dag van de Franse taal kunnen zich nu al inschrijven bij de vertegenwoordiger van TV5MONDE in Nederland. Klik hier voor de contactgegevens van TV5MONDE in Nederland.

Aanvullende informatie kunt u ook terugvinden vanaf begin november op de Nederlandstalige website van TV5MONDE: europe.tv5monde.com.

 

Bureau Directeur  •  Alliance Française des Pays-Bas