Welkom

Waalbrug_5H

Bienvenue sur le site de l'Alliance Française de Nimègue
Welkom op de site van de Alliance Française Nijmegen
De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden
Al meer dan 120 jaar!

Liefde op zijn Frans

vrij 28 sept 20u00
Kandinsky College

Het Groesbeeks Gemengd Koor o.l.v. dirigent Eugène Ceulemans brengt een zeer gevarieerd Frans programma dat geheel in het teken staat van l'Amour met o.a. een gezang van de Katharen, een loflied op koning Henri IV, bekende liederen van Fauré maar ook klassiekers zoals Sous le ciel de Paris en la Mer van Charles Trenet.
Leden Alliance Française en studenten gratis | Overige bezoekers € 8,-. Lees meer

Privacyverklaring

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Uw privacy is belangrijk voor de Alliance Française Nijmegen. Wij zullen uw privacy zoveel mogelijk respecteren en ervoor zorgen dat de persoonlijke informatie die u aan ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. In de privacyverklaring laten we zien welke persoons-gegevens wij verzamelen en wat we met deze gegevens doen.

Mon idée pour le français

In opdracht van de Franse President Emmanuel Macron is er een burgerplatform gestart om ideeën te vergaren hoe het gebruik van de Franse taal en de meertaligheid in het algemeen bevorderd kunnen worden. Alle Franstaligen en liefhebbers van de Franse taal en cultuur kunnen op dit platform hun ideeën en suggesties achterlaten.  TV5monde ondersteunt het platform Mon idée pour le français. Lees meer

Concours Visions d'Europe

Op woensdag 31 januari 2018 hebben leerlingen van de bovenbouw havo en vwo meegedaan aan de opstelwedstrijd Concours Visions d'Europe  (georganiseerd door de AFPB en de plaatselijke Alliances) over een actueel thema dat verband houdt met Europa. De prijsuitreiking vond plaats op 28 maart in Het Huis van Europa in Den Haag, waar de 30 lauréats, hun ouders en docenten aanwezig waren voor de bekendmaking van de hoofdprijzen: drie stages van een week tijdens de zomervakantie bij de Alliance Française in Montpellier. Onder hen ook twee leerlingen uit Nijmegen met een mooie prestatie: Silvester Beerens van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen (1oe) en Marnix Looijmans van het Dominicuscollege (22e). Een uitgebreid verslag van de middag, enkele foto’s en de namen van de lauréats en deelnemende scholen vindt u op de site van de AFPB.

DELF Pro B1 - B2

Op 6 juni a.s. worden bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (campus Nijmegen, Laan van Scheut 10) de DELF Pro-examens, niveau B1 en B2 afgenomen. De DELF Pro-diploma’s (Diplôme en Langue Française, option professionelle) zijn door het Franse ministerie van Onderwijs erkende certificaten om het beheersingsniveau van het Frans aan te tonen, afgestemd op de zakelijke wereld. Zie voor meer informatie http://www.ciep.fr/delf-pro/presentation. De prijs voor het B1-examen bedraagt €120, die van het B2-examen €140. Inschrijven kan door contact op te nemen met twan.geerts@han.nl. De inschrijfperiode loopt tot 1 mei 2018.

Concours de la chanson

concours_chanson_logo_rood_grijs_224_78Het Concours de la Chanson Alliance Française is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals en wordt georganiseerd door de Alliance Française in Nederland. Op zondag 18 maart 2018 vond in Theater Diligentia in Den Haag de finale plaats. Lees meer

Dictee TV5Monde

Elke tweede donderdag van november wordt via de Dag van de Franse Taal op ludieke wijze in de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor het Frans. Meer dan de helft van de scholen doet mee. De Alliance Française ondersteunt deze actie door een dicteewedstrijd te houden met een speciaal hiervoor door de Franse tv-zender TV5Monde geschreven dictee. In 2017 deden 700 cursisten mee, uit heel het land. De prijswinnaars zijn ondertussen bekendgemaakt. Het dictee van 2016, Les Pays-Bas sont un oxymore, en dat van 2017, La mer qu'on voit danser, zijn terug te vinden op de site van TV5Monde, in de rubriek Dictée d'Archibald.