Welkom

Waalbrug_5HBienvenue sur le site de l'Alliance Française de Nimègue
Welkom op de site van de Alliance Française Nijmegen
De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden
Al 120 jaar!

L'impressionnisme au temps des cerises

do 25 jan 20u00
Rozenhof, H. Landstichting

Marie-Thérèse Rouillard vertelt over de bloeiende periode voor, tijdens en na het impressionisme aan de hand van een groot aantal schilderijen en het chanson Le Temps des cerisesLees meer

Soirée ateliers

ma 29 jan 19u30
Kandinsky College
Terug van weggeweest! Een avond waarop leden en cursisten deel kunnen nemen aan een van de door docenten verzorgde ateliers. De inschrijving is inmiddels gesloten. 

Concours Visions d'Europe

Het Concours Visions d'Europe wordt in 2018 georganiseerd door de AFPB en de plaatselijke Alliances, zoals de AF Nijmegen. Datum: woensdag 31 januari 2018. Het is een opstelwedstrijd voor de leerlingen van de bovenbouw havo en vwo. Zij schrijven, m.b.v. een woordenboek, een opstel over een actueel thema dat verband houdt met Europa. Vorig jaar heeft een leerling uit de regio, Niels Smits, havo 5-leerling van het Dendroncollege in Horst, een stage van een week in Montpellier gewonnen samen met twee andere leerlingen. Een van de verslagen staat op de site van de AFPB. Voor meer informatie over datum van inschrijving en verdere gang van zaken kunt u contact opnemen via pedagogie@afpb.

Concours de la chanson

concours_chanson_logo_rood_grijs_224_78Het Concours de la Chanson Alliance Française is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals en wordt georganiseerd door de Alliance Française in Nederland. Op zondag 18 maart 2018 vindt in Theater Diligentia in Den Haag de finale plaats. Lees meer

Dictee TV5Monde

Elke tweede donderdag van november wordt via de Dag van de Franse Taal op ludieke wijze in de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor het Frans. Meer dan de helft van de scholen doet mee. De Alliance Française ondersteunt deze actie door een dicteewedstrijd te houden met een speciaal hiervoor door de Franse tv-zender TV5Monde geschreven dictee. In 2017 deden 700 cursisten mee, uit heel het land. De prijswinnaars zijn ondertussen bekendgemaakt. Het dictee van 2016, Les Pays-Bas sont un oxymore, en dat van 2017, La mer qu'on voit danser, zijn terug te vinden op de site van TV5Monde, in de rubriek Dictée d'Archibald.