Welkom

Waalbrug_5H

Bienvenue sur le site de l'Alliance Française de Nimègue
Welkom op de site van de Alliance Française Nijmegen
De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden
Al meer dan 120 jaar!

Belangrijke informatie i.v.m. coronavirus

Opschorting van de lessen t/m 6 april.

Annulering van de film in LUX (24 maart). Reeds gekochte kaartjes goed bewaren.

De reis naar Parijs (27-28-29 maart) gaat niet door.

Dictee TV5Monde

Elke tweede donderdag van november wordt via de Dag van de Franse Taal op ludieke wijze in de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor het Frans. Meer dan de helft van de scholen doet mee. De Alliance Française ondersteunt deze actie door een dicteewedstrijd te houden met een speciaal hiervoor door de Franse tv-zender TV5Monde geschreven dictee. De dictees van de afgelopen drie wedstrijden: Histoires fantastiques et diaboliques, La der des ders en Les Pays-Bas sont un oxymore zijn terug te vinden op de site van TV5Monde, in de rubriek Dictée d'Archibald.

Concours de la chanson

concours_chanson_logo_rood_grijs_224_78zo 15 maart
14u30
Theater Diligentia, den Haag

Het Concours de la Chanson is helaas afgelast! Er wordt nog naar een alternatief gezocht.

Van Brel tot Piaf, van Zaz tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten. Het concours, georganiseerd door de Alliance Française, bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Zo waren het onder anderen Wende Snijders, Alderliefste en ook het trio Zazí, die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren. Kaarten beschikbaar via de site van het theater. Lees meer

Concours Visions d'Europe

De prijsuitreiking van 25 maart in Den Haag wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Op woensdag 29 januari 2020 vond de jaarlijkse opstelwedstrijd Concours Visions d’Europe plaats. Middelbare scholieren van de bovenbouw uit het hele land met Frans in hun pakket schreven een betoog in het Frans over een actueel thema dat verband houdt met Europa. In samenwerking met de AF Nijmegen deden dit jaar leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen en het Dendron College Horst mee en maken zo kans op één van de prijzen waaronder een stage bij de Alliance Française in Montpellier.