Welkom

Waalbrug_5H

Bienvenue sur le site de l'Alliance Française de Nimègue
Welkom op de site van de Alliance Française Nijmegen
De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden
Al meer dan 120 jaar!

Les Invisibles

di 7 mei 19u15
LUX (4)

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociale werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden deze dakloze vrouwen koste wat kost te laten reïntegreren in de maatschappij. Les Invisibles is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. Regisseur Louis-Julien Petit (La loi du marché) werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Een deel van de cast wordt gevormd door vrouwen die zelf dakloos zijn geweest. De kaartverkoop voor leden van de Alliance Française start op maandag 22 april, via de kassa van LUX.  De kosten zijn € 5,- op vertoon van de Carte Nationale AF, introducés betalen € 9,-. Er kan slechts een persoon geïntroduceerd worden per Carte. Vanaf 29 april gaat de verkoop aan overige geïnteresseerden van start. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten in het café van LUX.

Privacyverklaring

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Uw privacy is belangrijk voor de Alliance Française Nijmegen. Wij zullen uw privacy zoveel mogelijk respecteren en ervoor zorgen dat de persoonlijke informatie die u aan ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. In de privacyverklaring laten we zien welke persoons-gegevens wij verzamelen en wat we met deze gegevens doen.

Café Tandem

do 16 mei
20u00-22u00
PUUX
Groenestraat 191 Nijmegen
De Alliance Française Nijmegen organiseert samen met de studievereniging van Romaanse talen en culturen ¿Ouisí? wederom een Café Tandem waar Franstaligen en Nederlandstaligen samenkomen om elkaars taal te spreken. We beginnen om 20u en spreken eerst Frans met elkaar. Na een korte entr'acte gaan we verder in het Nederlands (of door in het Frans). Voor onderwerpen wordt gezorgd. 
Kosten: twee drankjes voor eigen rekening.
Graag aanmelden bij: t_van_poppel@hotmail.com

Concours de la chanson

concours_chanson_logo_rood_grijs_224_78Het Concours de la Chanson Alliance Française is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals en wordt georganiseerd door de Alliance Française des Pays-Bas. Op zondag 17  maart heeft Caroline Rutten uit Duiven de Grand Prix Alliance Française 2019 gewonnen van de 35ste editie van het Concours de la Chanson. Samen met Dirk Overbeek op accordeon en Job Huiskamp op cello stal zij de show in Theater Diligentia. Lees meer

Concours Visions d'Europe

Op 30 januari 2019 hebben leerlingen van de bovenbouw havo en vwo opnieuw meegedaan aan de opstelwedstrijd Concours Visions d'Europe  (georganiseerd door de AFPB en de plaatselijke Alliances) over een actueel thema dat verband houdt met Europa.  De prijsuitreiking vond plaats op 26 maart in Het Huis van Europa in Den Haag in aanwezigheid van de 30 beste kandidaten, hun ouders en docenten. Een uitgebreid verslag van de prijsuitreiking (waaronder drie stages bij de Alliance Française in Montpellier) van 2019, enkele foto’s en de namen van de deelnemende scholen en de lauréats vindt u op de site van de AFPB. Onder hen ook twee leerlingen uit Nijmegen met een goede prestatie: Line van den Heuvel (22e), klas 4v  en Anne-Roos Gutter (29e), klas 5v van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Zij kunnen beiden volgend jaar opnieuw meedoen.

Dictee TV5Monde

Elke tweede donderdag van november wordt via de Dag van de Franse Taal op ludieke wijze in de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor het Frans. Meer dan de helft van de scholen doet mee. De Alliance Française ondersteunt deze actie door een dicteewedstrijd te houden met een speciaal hiervoor door de Franse tv-zender TV5Monde geschreven dictee. De dictees van de afgelopen drie wedstrijden: La der des dersLes Pays-Bas sont un oxymore en La mer qu'on voit danser, zijn terug te vinden op de site van TV5Monde, in de rubriek Dictée d'Archibald.