Welkom

Waalbrug_5H

Bienvenue sur le site de l'Alliance Française de Nimègue
Welkom op de site van de Alliance Française Nijmegen
De nummer één voor een cursus Frans, voor beginners en gevorderden
Al meer dan 120 jaar!

Café Tandem

di 26 février
20u00-22u00
PUUX
Groenestraat 191 Nijmegen
De Alliance Française Nijmegen organiseert samen met de studievereniging van Romaanse talen en culturen ¿Ouisí? wederom een Café Tandem waar Franstaligen en Nederlandstaligen samenkomen om elkaars taal te spreken. We beginnen om 20u en spreken eerst Frans met elkaar. Na een korte entr'acte gaan we verder in het Nederlands (of door in het Frans). Voor onderwerpen wordt gezorgd. 
Kosten: twee drankjes voor eigen rekening.
Graag aanmelden bij: t_van_poppel@hotmail.com

Privacyverklaring

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Uw privacy is belangrijk voor de Alliance Française Nijmegen. Wij zullen uw privacy zoveel mogelijk respecteren en ervoor zorgen dat de persoonlijke informatie die u aan ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. In de privacyverklaring laten we zien welke persoons-gegevens wij verzamelen en wat we met deze gegevens doen.

Muséum national d'histoire naturelle

di 12 mrt 20uo0
Café Zaal Groenewoud

Na haar studie Frans heeft Renske Langebeek Museologie gestudeerd waarvan Kunstgeschiedenis een belangrijk onderdeel vormde. Daarna is ze gepromoveerd aan het Muséum national d’Histoire naturelle te Parijs. In deze lezing vertelt ze over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit museum waarvan de collectie verdeeld is over la Grande Galerie de l’Evolution, la Galerie d’Anatomie Comparée et de Paléontologie en la Galerie de Minéralogie et de Géologie. Lees meer

Concours Visions d'Europe

Op woensdag 30 januari 2019 hebben leerlingen van de bovenbouw havo en vwo opnieuw meegedaan aan de opstelwedstrijd Concours Visions d'Europe  (georganiseerd door de AFPB en de plaatselijke Alliances) over een actueel thema dat verband houdt met Europa.  De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 27 maart in Het Huis van Europa in Den Haag. Een uitgebreid verslag van de prijsuitreiking (waaronder drie stages bij de Alliance Française in Montpellier) van 2018, enkele foto’s en de namen van de lauréats en deelnemende scholen vindt u op de site van de AFPB. Onder hen ook twee leerlingen uit Nijmegen met een mooie prestatie: Silvester Beerens van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen (1oe) en Marnix Looijmans van het Dominicuscollege (22e).

Concours de la chanson

concours_chanson_logo_rood_grijs_224_78Het Concours de la Chanson Alliance Française is een open zangwedstrijd in de Franse taal voor amateurs en (semi)professionals en wordt georganiseerd door de Alliance Française des Pays-Bas. Op zondag 17  maart 2019 vindt de 35ste finale plaats. De AFPB nodigt u uit om deze bij te wonen. Reserveer snel uw plaats. Lees meer

Dictee TV5Monde

Elke tweede donderdag van november wordt via de Dag van de Franse Taal op ludieke wijze in de scholen voor voortgezet onderwijs aandacht gevraagd voor het Frans. Meer dan de helft van de scholen doet mee. De Alliance Française ondersteunt deze actie door een dicteewedstrijd te houden met een speciaal hiervoor door de Franse tv-zender TV5Monde geschreven dictee. De dictees van de afgelopen drie wedstrijden: La der des dersLes Pays-Bas sont un oxymore en La mer qu'on voit danser, zijn terug te vinden op de site van TV5Monde, in de rubriek Dictée d'Archibald.