Cultuur

iprocms_headerfoto.filename.3201_Château ChambordNaast een uitgebreid cursusaanbod biedt de Alliance Française Nijmegen ook een gevarieerd cultureel programma. Er zijn lezingen in het Frans, en soms in het Nederlands, over uiteenlopende onderwerpen zoals (kunst)historie, architectuur, literatuur, francophonie en hedendaagse ontwikkelingen. Het lijkt een traditie te worden ieder voorjaar samen Franse chansons te zingen tijdens het Café Chantant in de Muse in Malden. Of te luisteren naar moderne Franse verhalen tijdens de voorlees-vertelavond. Er kan herhaaldelijk genoten worden van wijnproeverijen en andere, al dan niet door eigen bestuur en docenten, bereide lekkernijen. De laatste jaren staat er steeds vaker een Franstalig toneelstuk op het programma waarvoor ook vanuit het middelbaar en hoger onderwijs belangstelling is. 

Samen met Filmhuis LUX worden geregeld recente Franse films vertoond die voorafgegaan worden door een inleiding. Contacten met het Kenniscentrum Frankrijk Nederland leiden tot een intensievere uitwisseling en in het voorjaar 2016 vond voor het eerst een lezing plaats in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

De voorjaarsreis naar Parijs in maart en de najaarsreis in oktober trekken iedere keer veel belangstelling. De dagexcursies vanuit Nijmegen naar een tentoonstelling of evenement waar een aspect van de Franse cultuur centraal staat eveneens.

Bent u benieuwd geworden naar het aanbod, neemt u dan een kijkje in de verschillende rubrieken.