Excursies 2017-2018

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Weekend Beauvais, Gerberoy, Rouen en Croix
29-30 september-01 oktober 2017

Onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen ging de reis dit jaar naar Rouen, met een bezoek aan de schitterende gotische kathedraal, de talrijke vakwerkhuizen en het musée des Beaux-Arts. Met onderweg een bezoek aan de kathedraal van Beauvais, een schitterende tuin in Gerberoy en op de terugweg Villa Croix, stuk voor stuk Franse pareltjes waar u misschien zelf zo voorbij zou rijden.

Arthur Schekermans heeft er opnieuw een prachtig (beeld)verslag van gemaakt. Bonne découverte !

Drie dagen Parijs
23-24-25 maart 2018

Tijdens deze jaarlijks terugkerende driedaagse reis krijgt u bijzondere, nieuwe en onontdekte kanten van Parijs te zien. Het programma biedt volop keuze: wandelingen, musea, architectuur, muziek, en natuurlijk genieten van de Franse keuken. Een interessant aanbod, zowel voor degenen die Parijs nog willen ontdekken als voor hen die hier jaarlijks terugkeren.
Nadere informatie en een inschrijfformulier worden t.z.t verspreid onder de cursisten en de leden.