Excursies 2016-2017

iprocms_headerfoto.filename.3220_Paris panorama_1

Jaarlijks worden er voor cursisten en leden van de Alliance Française Nijmegen reizen naar Frankrijk georganiseerd en regelmatig vindt er vanuit Nijmegen een dagexcursie plaats naar een tentoonstelling of een ander evenement dat een aspect van de Franstalige cultuur belicht.

Weekend naar Charleroi – Nancy – Lunéville
30 september-01-02 oktober 2016

Onder leiding van prof. dr. Nico Nelissen ging de reis dit najaar naar Nancy, waar men genoot van de prachtige architectuur, handwerkkunst en gebruiksvoorwerpen die passen binnen  de traditie van de Art Nouveau. Van een bezoek aan Charleroi, een oude vestingstad in een nieuw jasje, en Lunéville met zijn prachtige kasteel. Meer informatie vindt u in de folder

Met het prachtige beeldverslag van Arthur Schekermans kunt u nog eens nagenieten of een goed idee krijgen van deze reis.

Dagexcursie Groningen
4 maart 2017

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Groninger Museum waar u een rondleiding krijgt bij de expositie van de bekende en invloedrijke Franse beeldhouwer Auguste Rodin (Rodin – Genius at work). Tevens ziet u daar een expositie van de fotograaf Erwin Olaf, die een serie foto’s gemaakt heeft, geïnspireerd op de beroemde beelden van Rodin.
In de middag is er tijd voor een uitgebreide wandeling door de historische binnenstad van Groningen, gevolgd door een bezoekje met de bus aan de Universitaire Zernike Campus, met bijzondere nieuwbouwprojecten van hedendaagse architectuurvedetten.

Drie dagen Parijs
24-25-26 maart 2017

Parijs, de bruisende hoofdstad van Frankrijk, heeft een schat aan bezienswaardigheden en daarvan willen we u er opnieuw een aantal laten ontdekken. Ook dit jaar bieden we een gevarieerd programma, waarbij u kunt kiezen uit wandelingen, musea, architectuur, opera en andere verrassingen. Kortom, voor ieder wat wils.

Om een indruk te krijgen van een deel van het programma van de voorjaarsreis 2017 naar Parijs, kunt u de prachtige fotoreportage Parijs anders van Arthur Schekermans bekijken.